Super Leuke Tips

Vijf tips hoe jij positiever in het leven kan staan

huisje huren

Ik ben dan misschien wel geen therapeut of een coach. Maar ik heb de laatste tijd of jaren zoveel dingen meegemaakt. Dat ik eigenlijk niet meer zo negatief wil zijn in het leven. Door al deze dingen kan ik zeker een paar tips geven waardoor jij misschien ook positiever in het leven kan staan. Ik vertel je nu al dat het met ups en downs gaat zijn. Zoiets kan je natuurlijk niet leren op een paar minuten. Deze 5 tips kan je gewoon in het dagelijks leven toepassen.

Ik gebruik zeker geen boek over positieve dingen maar eerder mijn eigen levenservaring.

Onlangs heb ik een paar dingen meegemaakt in mijn privΓ© leven. Helaas kan ik daar over niet veel vertellen op mijn blog. Sommige dingen hou ik liever een klein beetje geheim voor de buitenwereld. Ondanks alle problemen voelde ik mij toch een beetje negatief. Op een dag wou ik niet meer negatief zijn. Ik ben liever de positievere en vrolijke Sanne. Tot nu toe lukt dit eigenlijk heel goed dankzij mijn dagelijkse tips en mijn vrienden.

1. Vermijd de negatieve dingen rond jou.

Negatieve dingen kan je eigenlijk heel ruim zien. Mensen die negatief tegen jouw doen. Vervelende opmerkingen die je krijgt van andere mensen. OkΓ© die mensen kan je helaas niet veranderen. Maar je kan wel al deze dingen vermijden. Krijg je een negatieve opmerking van iemand? Eerlijk gezegd als iemand iets negatief over mij zegt of ik krijg een vervelend opmerking dan luister ik eigenlijk al niet meer. Ik zet mij zelf dan in de zen zone. De zen zone pas ik al jaren toe. Je zondert je af van de vervelende opmerkingen door aan iets anders te denken.

2. Word je even down denk dan aan iets positiefs.

Ik heb soms ook nog van die momenten waarbij ik even down word. Tja ik ben ook maar een mens denk ik dan zelf. Dan denk ik weer aan iets positief en voel ik mij beter. Je kan dan denken aan een positieve ervaring of een mooie herinnering. Of als je afgesproken hebt met een vriendin dan denk je daar aan.

positiever

3. Zoek voor je zelf een nieuwe uitlaatklep.

Ik heb onlangs voor mijzelf een nieuwe uitlaatklep gevonden en dat is hardlopen. Als ik even down ben of iemand anders zegt tegen mij een vervelende opmerking dan ga ik gewoon even lopen. Zoek voor je zelf een nieuwe uitlaatklep. Eentje dat je natuurlijk kan volhouden. Een nieuwe hobby, of een spelletje spelen, gamen achter de computer of voor de playstation. Een nieuwe uitlaatklep zorgt natuurlijk voor een beetje afleiding. Als ik ga lopen dan voel ik mij blij en laat ik al die negatieve opmerkingen gewoon links liggen. Zo maak ik mijn hoofd leeg. Daarna voel ik mij heel goed in mijn vel.

4. Loop geen mensen meer achterna want daar word je ook negatief van.

Ik loop ook geen mensen meer achterna. Als ze mij willen leren kennen of met mij willen afspreken? Dan zullen ze zelf af en toe ook wel eens moeite moeten doen. Vroeger liep ik gewoon iedereen maar achterna maar dat is eigenlijk ook vermoeiend. Mensen die voor jouw geen moeite doen zijn je eigenlijk niet waard. Dat is natuurlijk mijn persoonlijke mening. Vriendschap moet eigenlijk van 2 kanten komen en niet alleen maar van 1 kant.

Een extra tip! Van alleen maar te geven aan andere mensen kan je ook negatiever worden.

Ik vertelde je al in tip nummer 4 dat vriendschap van 2 kanten moet komen. Als je alleen maar geeft altijd dan ga je zelf ook negatiever worden. Dan ben je vaak boos als deze mensen niet met jouw willen afspreken. Of alleen met jouw willen afspreken wanneer zij het willen. Helaas werkt het niet zo.

Wil je positiever staan in het leven? Spreek dan alleen nog af met vrienden/mensen waarbij de vriendschap van 2 kanten komt. Ik was het onlangs zo beu om altijd maar te geven aan andere mensen. Daardoor voelde ik mij enorm negatief als ze wel afspreken met andere mensen. Nu heb ik zoiets van okΓ© je doet maar het interesseert mij eigenlijk gewoon niet meer.

5. Durf al eens nee te zeggen! Dan word je zeker positiever.

Ik durfde vroeger nooit nee te zeggen. Zo had ik eigenlijk schrik om andere mensen te kwetsen. Ik zei vroeger altijd maar gewoon JA. Zo deed ik uiteindelijk dingen die ik eigenlijk zelf niet leuk vond. Eigenlijk moet je gewoon anders denken en gewoon het durven om nee te zeggen. Zo doe je alleen maar dingen die je echt leuk vindt. De nieuwe jij en de nieuwe Sanne durven gewoon nee te zeggen. Durf jij wel eens nee zeggen? Ben jij liever positiever of negatief in het leven?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

25 Reacties

 • Reply Patricia

  Mooi lijstje en je hebt volledig gelijk. Vooral het mijden van negativiteit. Ik merk dat sinds dat ik wat afstand heb genomen van mensen die overal negatief ingaan en overal tegenop kijken en altijd lopen te klagen, ik zelf een stuk positiever en gelukkiger in het leven sta πŸ™‚

  november 22, 2017 at 7:37 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, dat is goed dat je zulke mensen vermijd.

   november 22, 2017 at 8:41 pm
 • Reply Vera

  Goede tips! Zeker tip 5 vind ik een mooie om te onthouden omdat ik hier zelf ook wel is moeite mee heb.

  november 22, 2017 at 7:43 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, het is zeker niet gemakkelijk om eens nee te zeggen.

   november 22, 2017 at 8:49 pm
 • Reply Linda Meester

  Ik zeg steeds vaker NEE en dat helpt inderdaad

  november 22, 2017 at 8:46 pm
  • Reply Sanne

   Goed zo, blijven doen. πŸ˜‰

   november 22, 2017 at 8:50 pm
 • Reply Laura Martens

  Wat een super goede tips! Ik houd echt van die positiviteit. Leuk artikel voor mij!

  november 22, 2017 at 8:57 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, veel plezier met de tips. πŸ˜‰

   november 26, 2017 at 9:25 pm
 • Reply Natalie

  Mensen achterna lopen is inderdaad heel vermoeiend, zeker als je al heel wat moeite hebt gedaan! Moet echt langs twee kanten komen en anders laat je het beter zo!

  november 22, 2017 at 9:02 pm
  • Reply Sanne

   Ja dat is ook zo…

   november 26, 2017 at 9:26 pm
 • Reply Marjolein - MRJLN

  Ik gebruik soortgelijke tips en het werkt zeker en vast. Natuurlijk kan iedereen wel een down momentje hebben, maar ik probeer me daar nooit te ver in te laten drijven.

  november 22, 2017 at 10:25 pm
  • Reply Sanne

   Dat is ook wel beter voor je zelf. πŸ˜‰

   november 26, 2017 at 9:26 pm
 • Reply Marion

  Goed stuk. Vooral dat je zelf voor een positieve uitlaatklep moet zoeken. Doe iets waar je lol in hebt.

  november 23, 2017 at 8:40 am
  • Reply Sanne

   Zo is het ook en dan kan je meer genieten van het leven. πŸ˜‰

   november 26, 2017 at 9:26 pm
 • Reply Corine

  Ik ben gelukkig van nature positief ingesteld maar het blijft natuurlijk wel eens lastig als je iets vervelends mee maakt. Ook ik heb een behoorlijke rugzak maar blijf toch vrolijk door het leven gaan. En kan je zeggen, naar mate je ouder wordt, wordt het steeds gemakkelijker om mensen die je niet in je leven wil te negeren en nee te zeggen tegen mensen. Aldoende leert men zullen we maar zeggen. πŸ˜‰

  november 23, 2017 at 11:25 am
  • Reply Sanne

   zo is het ook, en we blijven positief met alle bagage in die rugzak van ons. πŸ˜‰

   november 26, 2017 at 9:27 pm
 • Reply Sheila

  Ik zorg er voor dat ik me laat omringen door positieve en inspirerende mensen. Dat werkt heel aanstekelijk Γ©n het geeft je energie.

  november 23, 2017 at 6:34 pm
  • Reply Sanne

   Klopt meer energie is ook meer positiviteit. πŸ˜‰

   november 26, 2017 at 9:27 pm
 • Reply Jamey

  Wat een goeie tips. Ik probeer zo veel mogelijk positief te denken maar soms vind ik dat nog best lastig.

  november 23, 2017 at 10:35 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, je kan het wel. πŸ˜‰

   november 26, 2017 at 9:28 pm
 • Reply Debbythechocoholic

  Ik vind het hele mooie tips. Vooral het gedeelte van je niet te omringen met negatieve dingen of mensen. Dat heb ik me pas vanaf dit jaar gerealiseerd.

  november 24, 2017 at 8:12 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, leuk dat je het hebt geleerd. πŸ˜‰

   november 26, 2017 at 9:28 pm
 • Reply Daenelia

  As dit voor je werkt, houden zo πŸ™‚ Zelf ben ik niet zo van het positieve of negatieve. Ik weet eigenlijk niet goed wat daarmee bedoelt wordt. Het leven is zoals het is, denk ik maar, en als het niet naar je zin is, ben je zelf de enige die daar wat aan kan doen. Meestal, dan. En als je er zelf niets aan kan veranderen, en anderen je ook niet kunnen helpen, dan is acceptatie van feiten ook een ding.
  Ik ga dus altijd gewoon lekker aan de gang en dat werkt voor mij het beste. Daarnaast luister ik naar mensen en hun meningen, en weeg per keer af of het iets is waar ik wat mee kan of dat het iets is wat niet van toepassing is. Puur iets naast me neerleggen omdat iemand iets naars zegt, of ‘negatief’ is, dat lijkt mij dan weer iets te makkelijk in mijn situatie.
  Wat niet wegneemt dat iemand die je continue kleineert en neerhaalt en alles wat je doet kleiner maakt dan het is, niet de beste persoon is om bij rond te hangen. Die heeft zelf enorme issues, denk ik dan.

  november 27, 2017 at 1:25 pm
  • Reply Sanne

   Klopt alleen jij zelf kan er iets aan veranderen. En zo te lezen gaat het je goed af. πŸ˜‰

   november 27, 2017 at 9:01 pm
 • Reply Evelyne

  Momenteel sta ik helemaal niet positief in het leven. Er is iets dat verschrikkelijk vreet aan mij en dat moet ik eerst kwijtraken alvorens ik weer positief kan zijn. Ik hoop dat dit snel komt..

  november 27, 2017 at 9:20 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat