Super Leuke Tips

Vijf tips voor als je met dit warme weer in de file staat

sneeuw

Gisterenavond stond ik even in de file toen ik op weg was naar huis. Normaal doe ik er 20 minuutjes over en nu waren het er maar liefst 40. Veel te lang om te zitten in een auto zonder airco met dit warme weer. Oh ik mis een airco enorm in mijn oud autootje. Maar zolang dat hij rijdt kopen we geen nieuwe auto. Plus ik vind mijn klein bakje stiekem toch wel een beetje geweldig. Toen ik op dat moment in de file stond miste ik toch een paar dingen. Misschien sta jij vandaag wel in de file? Dan kan jij deze vijf tips vast en zeker wel gebruiken.

Vijf tips voor als je met dit warme weer in de file staat.

1. Water, water en nog eens water.

Als ik vertrek met de auto neem ik altijd een fles water mee. Want als je even stil moet staan dan kan je toch drinken. Het lauwe water zorgt dan wel een beetje voor de nodige afkoeling. Soms vergeet ik wel eens een waterfles mee te nemen, tot grote ergernis van mijn moeder. Mijn moeder heeft mij eigenlijk deze tip al aangeleerd van toen ik klein was. Een fles water is ook handig als je bijvoorbeeld autopech hebt. Als je uren moet wachten door grote wegenwerken of je staat gewoon in de file. Dan is een fles water echt wel handig! Met dit warme weer moet je veel water drinken.

2. Een klein handdoekje.

Ik merkte gisteren dat het zweet gewoon van mij afdroop. Elke keer wreef ik in mijn ogen. Zo knijpt ik ook mijn eigen ogen toe omdat het zweet water toch wel een beetje begon te pikken in mijn ogen. Op dat moment miste ik wel een klein handdoekje. Zoiets is echt wel een must in de auto. Gewoon even je zweet afvegen van je gezicht. Ik kan het gewoon niet anders zeggen. Doe dit alleen als je stilstaat in de file of op een parking!

3. Een nat washandje super handig.

Als je in de file staat met deze warme temperaturen. Dan kan het in je auto zonder airco al sneller 10 graden hoger zijn dan buiten. Bijvoorbeeld buiten is het 30graden in je auto kan het gemakkelijk al 40 graden of zelfs meer. In mijn auto was het maar liefst rond de 45graden, zo warm. Op dat moment kon ik wel even een nat washandje gebruiken. Als je stilstaat dan rij je eigenlijk toch niet. Dus kan je heel snel je armen nat maken of je voorhoofd. Het voelt onmiddellijker al een stukje frisser aan.

Extra tip: Ik leg het natte washandje meestal in een zakje op de grond. Niet op mijn zetels. Zo kunnen mijn zetels niet nat worden.

4. De raampjes even omlaag doen.

Dit kan je alleen doen als de lucht niet gevaarlijk is. Als je even stilstaat kan de buitenlucht al een beetje deugd doen. Of je rijd heel traag door de file dan is dit gewoon zalig. Dan voel je gewoon een windje gaan door de auto. Plus het helpt ook om even je auto te verluchten als je zweet. Je gaat ook minder transpireren door de open raampjes.

5. Zing mee met de auto radio.

Okรฉ het helpt je dan wel niet om even af te koelen in je hete auto. Maar het zorgt er wel voor dat je even afgeleid bent van de hitte. Gewoon even lekker meezingen, alle zorgen vergeten en weer rustig verder rijden. Je zal merken dat je dan niet meer denkt aan de warmte buiten en de hete auto. Deze laatste tip werkt bij mij als ik in de file sta.

Kortom als je in de file staat is het niet altijd leuk. Maar dankzij deze vijf tips kan je het al een stuk frisser voor je zelf maken. Vandaag ligt er in mijn auto al een handdoek en een nat washandje. Je weet maar nooit of ik vandaag weer in de file sta. Sta jij wel eens in de file? Misschien heb jij dan wel een leuke tip voor mij?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

17 Reacties

 • Reply Fleur

  Mijn vader nam ook altijd een nat washandje mee als we ver gingen rijden. Op warme dagen legde hij deze soms ook nog eerst even in de diepvries. Ook slim om te doen met je water (half gevuld invriezen en dan vullen met water, let op dat de opening geen ijs bevat)

  juni 21, 2017 at 7:34 pm
  • Reply Sanne

   Dat is een heel goede tip om het washandje even te leggen in de diepvries. Daar was ik zelf nog niet opgekomen. ๐Ÿ˜‰

   juni 21, 2017 at 8:07 pm
 • Reply Lonneke

  Ik sta gelukkig nooit in de file maar met deze hitte lijkt het me echt afzien. Ik ga lekker op de fiets naar het werk ๐Ÿ˜€

  juni 21, 2017 at 7:56 pm
  • Reply Sanne

   Ik ben jaloers dat lijkt mij zalig. Helaas is het voor mij geen optie om te rijden met de fiets. ๐Ÿ™‚

   juni 21, 2017 at 8:06 pm
 • Reply Nicole Orriรซns

  Het lijkt mij echt een verschrikking om met dit weer in de file te staan. Zeker als je geen airconditioning hebt, en dat hebben wij niet! Met airconditioning lijkt het me wel te doen.

  Goede tips geef je!

  juni 21, 2017 at 9:14 pm
  • Reply Sanne

   Wij hebben ook geen airconditioning. Dankjewel en hopelijk helpen deze tips ook bij jullie. ๐Ÿ™‚

   juni 22, 2017 at 10:01 pm
 • Reply Judith

  Op zulke dagen ben ik extra blij dat ik vanuit huis werk, geen file rijden in de hitte

  juni 22, 2017 at 6:07 am
  • Reply Sanne

   oh ik ben jaloers, lijkt mij zalig. ๐Ÿ˜‰

   juni 22, 2017 at 10:01 pm
 • Reply Serafina

  Handige tips, vooral voor de mensen die jammer genoeg vaak in de file staan.. ๐Ÿ˜Š

  juni 22, 2017 at 7:21 am
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ja ik sta regelmatig in de file. hihi ๐Ÿ˜‰

   juni 22, 2017 at 10:00 pm
 • Reply Sandra

  Handige tips! Je hebt ook van die vochtige gezichtsdoekjes. Die werken ook heel goed. ๐Ÿ™‚
  En als het warm is in huis wil ik wel eens een vochtige handdoek even om mijn katten heen slaan om ze een beetje af te koelen.

  juni 22, 2017 at 12:22 pm
  • Reply Sanne

   Handige tip, vooral die vochtige handdoek rond de huisdieren.

   juni 22, 2017 at 10:00 pm
 • Reply Marieke

  Ik had gisteren precies hetzelfde… wat duurt zo’n file dan lang he? pffff

  juni 22, 2017 at 5:16 pm
  • Reply Sanne

   Een file duurt heel lang. Oei dat is voor jou ook niet fijn. Maar dankzij mijn tips worden het misschien iets aangenamer?

   juni 22, 2017 at 9:59 pm
 • Reply Jolien

  Oh een nat washandje lijkt me inderdaad heerlijk als je in de file staat!

  juni 28, 2017 at 9:19 am
  • Reply Sanne

   ja en super handig met het warme weer. ๐Ÿ˜‰

   juni 28, 2017 at 10:04 pm
 • Reply Armande

  Ik werk gelukkig ook vanuit huis, maar als ik naar familie ga, moet ik altijd wel een eind rijden. Dan heb ik altijd water bij me. Of in de winter een dekentje.

  juli 18, 2017 at 9:48 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat