Super Leuke Tips

Vijf tips om je huisdier te beschermen tegen de winter

beschermen tegen de kou

Toen ik dinsdag ochtend opstond en naar beneden liep keek ik even naar buiten. Toen zag ik dat mijn auto helemaal bevroren was. In het licht van de straatlantaarn leek dit op glinsterend ijs. Wel mooi maar oh zo koud. Toen keek ik naar Diezel en hij vond het ook maar niks. Diezel heeft het altijd snel kou. Als het buiten kou is ligt hij meestal binnen in zijn mandje tegen de verwarming. Staat zijn mandje te ver van de verwarming? Dan schuift hij dit zelf er tegen. Ja onze Diezel heeft graag de warmte. Ik kan hem eigenlijk geen ongelijk geven. Vandaag geef ik je vijf tips om je huisdier te beschermen tegen de kou. Plus een extra tip voor als je in de avond even gaat wandelen.

Vijf super goede tips om je huisdier te beschermen tegen het koude weer buiten.

Huisdieren krijgen het namelijk ook snel kou. Wij (mensen) kunnen ons wat dikker aankleden maar huisdieren kunnen dit zelf niet doen. Daarom geef ik je vijf tips zodat jouw huisdier het ook lekker warm heeft.

1. Een warm vestje voor je huisdier.

Vroeger lachte ik wel eens met huisdieren die een vestje aan hadden. Ik zei dan altijd nee mijn hondje draagt nooit een vestje. Maar eigenlijk is zo een vestje wel handig voor de kou of zelfs de regen. Zo een warm vestje kan je trouwens in elke dierenwinkel kopen. Je kan ze natuurlijk ook online bestellen.

2. Geef je huisdier regelmatig vers water.

Door regelmatig vers water te geven aan je huisdier, is de kans klein dat het water bevriest. Ik heb het ooit voorgehad dat het water bevroren was van onze Diezel. Toen gaf ik hem snel ander water. Als ik thuis ben ververs ik om de 2 uur zijn drinkbankje. Ik zorg er ook voor dat het water niet te koud is. Als je te koud water geeft is het heel slecht voor hun maagje.

Tegenwoordig zet ik het drinkbankje liever binnen dan buiten. Als je het niet op tijd kan verversen is dit echt wel een handige tip. Het water zal dan niet snel bevriezen.

3. Gaat je huisdier al eens naar buiten? Leg dan zijn of haar mandje aan de verwarming.

In de winter is het al wat kouder buiten. Huisdiertjes willen wel eens naar buiten maar daarna hebben ze het echt koud. Het helpt echt als je huisdiertje zich kan verwarmen aan de verwarming. De baasjes doen dit ook als ze het koud hebben. Je huisdiertje zal vele gelukkiger zijn als hij of zij zich zelf even kan opwarmen.

4. De kou, de regen en je huisdier droog wrijven.

Als het winter is kan het al eens regenen. Huisdieren krijgen het dan heel koud omdat ze dan helemaal doorweekt zijn. Ik gebruik altijd oude handdoeken om onze Diezel helemaal droog te wrijven. Diezel vindt het heel leuk als ik de handdoek gebruik. Ah ja extra aandacht van baasje. Door dat je huisdier droog wrijft krijgen ze het automatisch wat warmer.

5. Een extra tipje die elk baasje kan gebruiken als je in de avond even gaat wandelen.

Nu dat het winter is, het uur is dan ook weer veranderd en dus word het ook vroeger donker. Ik vind het zelf niet zo leuk. Want ik vertrek in de ochtend als het donker is en kom thuis als het ook al weer donker is. Na een werkdagje ga ik altijd even wandelen met Diezel. Maar autobestuurders zien ons niet zonder onze bescherming. Dus om ons zelf te beschermen draag ik een geel vestje, een lichtje aan mijn voet en een polsbandje. Diezel draagt ook een vestje. Maar onlangs zag ik in een dierenwinkel de halsbandjes met led verlichting hangen. Dat vond ik nog handiger dan het gewone vestje. Buiten het vestje kan je ook een fluo hesje gebruiken. Zolang je huisdier maar opvalt voor autobestuurders, fietsers en andere voetgangers.

Hoe bescherm jij je huisdier tegen de kou? Wat gebruik jij om je zelf en je hond te beschermen als het buiten donker is als je gaat wandelen?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

9 Reacties

 • Reply Manon

  Bij sommige honden moet je dit wel doen ja, maar bij sommige hoeft dat ook helemaal niet.

  januari 12, 2018 at 3:33 pm
 • Reply Judith

  Mijn hond vind een vestje echt wel fijn eigenlijk, grappig want het is niet zo een klein beestje zeg maar

  januari 12, 2018 at 3:43 pm
 • Reply Anja

  Vestje heeft hond van dochterlief niet nodig, die vind alles best zolang het maar niet regent. Mijn hond is helaas ziek en ligt het liefst binnen bij de verwarming.

  januari 12, 2018 at 6:15 pm
 • Reply Sofie Katelijne

  Leuke tips, ik heb jammer genoeg geen huisdieren maar wil doodgraag een hondje.

  januari 12, 2018 at 6:37 pm
 • Reply Dhini

  Handig tips vooral voor die huisdier heb

  januari 13, 2018 at 8:28 pm
 • Reply esther

  Goeie tips! Een beetje extra verzorging en liefde is onmisbaar.

  januari 13, 2018 at 10:20 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik vind dit een handige post, want ik weet eigenlijk nooit zo goed hoe ik Trixie moet beschermen tegen de kou. Ik dacht altijd dat haar vacht voldoende was?

  januari 14, 2018 at 10:29 am
 • Reply MC Kleuver

  Lijken mij hele goede tips! Vooral die van het water verversen had ik niet zelf bedacht. Ik heb geen huisdieren 🙂

  januari 14, 2018 at 10:43 am
 • Reply Sabine

  Super goed artikel. Mensen vergeten soms dat dieren ook gevoel hebben en het zeker ook koud kunnen hebben in de winter. Dat is geen onwil, maar niet alle honden hebben een even dikke vacht.

  januari 16, 2018 at 9:16 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat