Persoonlijke Verhalen

De vijf vervelendste vragen die ik onlangs kreeg.

vijf vervelendste

Sinds ik dertig jaar ben geworden krijg ik steeds de vervelendste vragen. Deze vragen kunnen gaan over mijn kinderwens, het alleen wonen of andere vragen. Soms weet ik op al deze vragen gewoon geen antwoord. Of ik probeer ze te negeren maar helaas lukt dat niet altijd. Maar vandaag geef ik wel een antwoord op de vijf vervelendste vragen die ik onlangs kreeg. Kijk je mee?

vijf vervelendste die ik onlangs kreeg als dertiger!

1. Je bent 30, wanneer begin je aan kinderen?

Echt waar deze vraag vind ik super vervelend. De laatste paar weken krijg ik deze vraag zo vaak. Mijn familie die hier vragen over stelt, vrienden maar ook kennissen. Ik probeer altijd zo vaag mogelijk te antwoorden. Want soms heb ik gewoon geen antwoord op deze vraag. Ik probeer het dan gewoon te negeren. Natuurlijk wil ik ooit kinderen maar dan wel met de juiste persoon…

2. Je bent 30 en je gaat alleen wonen. Hoe ga je dat betalen?

Oh ja deze vraag is ook wel vervelend… Maar daar weet ik altijd een antwoord op. Door mijn huidige job kan ik zeker alleen gaan wonen. Mensen denken echt dat als je alleen gaat wonen, dat het je niet lukt om alles te betalen. Zo probeer ik altijd wat geld te sparen. De ene maand lukt dat heel goed. Tja en de andere maand natuurlijk wat minder. De kosten van het onderhoud van mijn auto of een nieuwe voorruit moet je ook niet altijd betalen. Meestal blijf ik de eerste 2 weekends thuis. Nee dan ga ik niet op stap of iets doen. Aan het begin van elke maand zet ik al een groot deel van mijn loon aan de kant. Wat er dan overblijft gaat naar boodschappen, benzine of andere kosten. Dus ja ik geloof er wel in dat ik alleen kan gaan wonen.

3. Je bent 30 en de meeste vrienden wonen samen. Wanneer ga jij samenwonen?

Eigenlijk is dit vooral een super irritante vragen. Mensen vergeten al snel dat je 3,5 jaar hebt samengewoond. Nee ik heb zelf al besloten om de eerste 2 jaar niet samen te gaan wonen met iemand… Tja ik ga liever alleen wonen. Zo heb ik graag mijn eigen huisje, mijn eigen regels en mijn vrijheid. Misschien komt dit raar over? Maar na 3,5 jaar samen te wonen wil ik gewoon liever een eigen plekje…

4. Je bent 30 en je hebt geen kinderen? Hoe kan dat toch?

Euh op deze vraag kan ik eigenlijk nooit echt antwoorden. Nu ik er over nadenk heb ik gewoon nog niet de juiste persoon ontmoet om kinderen mee te hebben. En eigenlijk ben ik daar wel blij om. Maar soms mis ik dat toch wel een beetje hoor… Ja soms denk ik er toch wel een beetje over na. Zo had ik al een zoon of dochter kunnen hebben. Tja voorlopig ben ik tevreden om tante te zijn van het kindje van mijn zus. Maar ooit wil ik er zelf wel eentje. Maar tot nu toe werkt die biologische klok nog niet hoor…

5. Je bent 30 en hoe voelt dat nu?

Deze vraag vind ik eigenlijk nog het minst vervelend. Dertig voelt eigenlijk het zelfde als 29 antwoord ik dan. Eerlijk gezegd je voelt gewoon geen verschil. Ik voel mij ook niet ouder… Maar ik moet bekennen dat ik er wel een beetje schrik voor had. Een nieuwe voordeur zeggen ze wel eens… Dertig worden is niet zo leuk voor een vrouw maar toch moet je het aanvaarden. Ach over 10 jaar klaag ik dan weer over 40 jaar worden.

Kortom als dertiger krijg ik soms echt vervelende vragen over mijzelf, kinderwens maar ook over mannen. Soms vind ik het zo vervelend dat ik het gewoon negeer. Krijg jij wel eens vervelende vragen? Hoe ga jij met deze vragen om?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

19 Reacties

 • Reply Saskia

  1 & 4 herkenbaar. Ik hoorde het toen ik ging samenwonen, toen ik ging trouwen en nu ik een grotere woning heb. Pf. Waar bemoeien mensen zicht toch soms mee? Ik ben 29 en ben lekker met mijn eigen keuze en leven bezig. Mensen slaan altijd stijl achterover als ik vertel geen kids te hebben maar dit wel mijn beroep is…

  Hetzelfde hoor ik altijd over de vooroordelen over enig kind zijn, dyscalculie hebben en nog van alles. Nogmaals, pff. Bemoei je lekker met jezelf πŸ˜‰

  Hoe ik omga met die vragen? Soms doe ik er luchtig over, soms kaats ik de bal terug en soms negeer ik het gewoon maar en haal mijn schouders op.

  juni 3, 2017 at 10:43 am
 • Reply Madelon

  O ik zou hier knettergek van worden. Het komt zoals het komt en gaat zoals het gaat denk ik dan maar

  juni 18, 2017 at 8:32 pm
  • Reply Sanne

   Zo denk ik ook en wat er niet gebeurt is dan gewoon pech denk ik dan. πŸ˜‰

   juni 18, 2017 at 10:03 pm
 • Reply Kreanimo

  Bleh… ik vind van die vragen echt idioot.
  Je kan ongewild echt iemand kwetsen zo….
  Welkom op tram 3. πŸ˜‰

  juni 18, 2017 at 8:45 pm
  • Reply Sanne

   Inderdaad zo denk ik ook en dankjewel πŸ˜‰

   juni 18, 2017 at 10:03 pm
 • Reply A Fashion Taste

  Wat bemoeien zich de mensen toch haha, ik ben nog geen dertig maar ik kan mij voorstellen dat het super vervelend is als je zo ‘domme’ vragen krijgt!

  juni 18, 2017 at 9:28 pm
  • Reply Sanne

   Sommige mensen vinden dat leuk denk ik πŸ˜‰

   juni 18, 2017 at 10:19 pm
 • Reply Fleur

  Belachelijk altijd waar mensen zich mee denken te mogen bemoeien. Iedereen volgt zijn eigen pad

  juni 18, 2017 at 10:06 pm
  • Reply Sanne

   Dat is ook zo maar niet iedereen denkt zo. πŸ™‚

   juni 18, 2017 at 10:17 pm
 • Reply Marjolein - MRJLN

  Oei, ik ben nog geen 30, maar zo jammer dat er zo’n vragen gesteld worden. Dat is toch een normale leeftijd πŸ™‚ Ik ben er alvast nog niet op voorbereid, maar dankzij deze vragen toch een beetje meer

  juni 18, 2017 at 10:45 pm
  • Reply Sanne

   Hopelijk krijg je deze vragen niet en anders mag je mijn antwoorden gebruiken. πŸ˜‰

   juni 19, 2017 at 10:10 pm
 • Reply Maryke

  Moeilijk, lastig en vervelend! blijf dicht bij jezelf en geloof in jezelf! Het komt vast goed, al duurt dat soms voor je gevoel tΓ© lang!

  juni 18, 2017 at 11:18 pm
  • Reply Sanne

   Daar heb je helemaal gelijk in. Tja en als het niet komt dan heb ik gewoon pech denk ik dan.

   juni 19, 2017 at 10:08 pm
 • Reply Merel

  Eigenlijk nooit veel vragen over gekregen. Maar goed ik had twee kinderen en woonde samen, dus een aantal vielen daardoor automatisch weg natuurlijk. Lijkt me heel irritant! En hoe het voelt om 30 te zijn ook niet echt gehoord. Zelf weleens gevraagd ooit 😊

  juni 19, 2017 at 6:34 am
  • Reply Sanne

   Dan heb je echt veel geluk gehad. πŸ˜‰

   juni 19, 2017 at 10:07 pm
 • Reply Nicole OrriΓ«ns

  Tsjonge, dat zijn ook best heel persoonlijke vragen zeg. Ik kan me voorstellen dat je daar niet blij van wordt. Ik vind het best bot om zoiets zo maar te vragen!

  juni 19, 2017 at 6:53 am
  • Reply Sanne

   Ja en toch gebeurt het hoor. Ik haat zulke vragen eigenlijk.

   juni 19, 2017 at 10:06 pm
 • Reply Cassandra

  Sommige vragen vind ik behoorlijk bot, wie zegt dat jij bijvoorbeeld kinderen kunt krijgen? Dat is altijd maar de vraag..
  De vervelende vraag die ik vaak krijg is wanneer die tweede nou eens komt. Wat nog wel het meest vervelende is, is dat die mensen zelfs weten dat zwanger worden en blijven niet zo vanzelfsprekend is, en dan heb ik het nog niet eens over de vroeggeboorte en andere risico’s..

  juni 19, 2017 at 8:40 am
  • Reply Sanne

   Inderdaad zo denk ik ook. Oh ja van die tweede vragen ze constant aan mijn zus. Super vervelend hoor.

   juni 19, 2017 at 10:05 pm

  Ik vind het leuk als je een reactie achter laat