Persoonlijke Verhalen

Waarom drink ik geen koffie meer?

koffie

Vorige week dronk ik nog regelmatig koffie. Zo begon ik de ochtend met een kopje koffie tijdens het ontbijt. Op het werk dronk ik nog eens 2 kopjes koffie Ik dronk eigenlijk niet zoveel koffie, vond ik zelf. Zo vond ik dit een normale dosis. Maar mijn lichaam dacht daar natuurlijk anders over. Zo kon ik al een tijdje niet meer goed slapen. Ik keek dan meestal op mijn wekker. Pff al 1 uur, 2 uur en zelfs 3 uur. Tegen 4 uur viel ik dan in slaap om weer op te staan rond 7 uur. Om je daarna zo moe te voelen en ellendig. Misschien wel herkenbaar voor jouw?

Waarom drink ik nu geen koffie meer?

Na een paar weken wel en niet slapen was ik het beu. In de avond was ik dood moe en had ik geen fut meer om iets te doen. Natuurlijk ging ik wel wandelen met Diezel. Als je een hond hebt moet je natuurlijk ook regelmatig gaan wandelen. Hondje blij, dus baasje ook. Tja Diezel is rot verwend maar ik dwaal even af van mijn koffie. Want waarom drink ik geen koffie meer?

koffietje

Vorige donderdag besloot ik om iets te veranderen.

Ik vond gewoon dat er iets moest veranderen. Zo wou ik eens proberen om eerst wat minder koffie te drinken. Natuurlijk had dat geen effect. Zo bleef ik uren wakker en keek ik naar het plafond. Niks saaier als een gewoon houten plafond. Als het nu nog interessant was, zou ik begrijpen waarom ik zo lang wakker lag in bed. De uren gingen toen wel snel voorbij. Ik probeerde wat te lezen maar daardoor kon ik ook niet slapen. Maar de dag er na ben ik zo moe. Tja en dat is echt niet leuk als je moet gaan werken…

Dus vanaf vorige donderdag besloot ik dat er echt iets moest veranderen. Zo dronk ik die dag helemaal geen koffie. Op het werk dronk ik ook geen koffie en thuis ook niet meer. Zo dronk ik alleen op het werk water en thuis wat frisdrank. Je kan het misschien al een beetje raden? Die nacht sliep ik uitstekend. Ja echt waar, zo werd ik zelfs wakker toen mijn wekker afging. Zalig om eens 8 uur te kunnen slapen.

De combinatie cafeïne en ik zorgt samen voor te veel energie.

Waardoor ik gewoon niet kan slapen. Als je dan een hele week slecht slaapt voel je je gewoon ellendig. Plus dan moet je nog werken, rond rijden met de auto en dat is zo gevaarlijk. Nee voor mij geen koffie meer. Ik drink nu al een hele week geen cafeïne meer.

Ik voel mij nu ook beter dan als ik wel cafeïne drink. Zo slaap ik meer uren en voel ik mij super goed tijdens de dag. Voor mij geen slapeloze nachten meer. Drink jij koffie? Of ben jij net zoals ik gestopt met cafeïne te drinken?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

27 Reacties

 • Reply Manon

  Wat een herkenbaar verhaal, vooral dat slecht slapen. Ik vind het nog moeilijk om helemaal te stoppen met koffie/cafeïne, maar ik merk wel dat ik mij beter voel door het drinken van minder koffie. Waar ik eerst 4-6 koppen koffie per dag dronk, drink ik er nu nog maar 1 a 2 en dat positief verschil merk ik zeker.

  december 1, 2017 at 9:45 am
  • Reply Sanne

   Ja je merkt het onmiddellijk, je gaat je echt beter voelen als je helemaal stopt met koffie drinken.

   december 1, 2017 at 9:22 pm
 • Reply Vera

  Ik lust helemaal geen koffie haha Wel drink ik altijd thee maar hier zit dus blijkbaar ook een fout stofje in, maar dat laat ik maar zoals het is.

  december 1, 2017 at 10:26 am
  • Reply Sanne

   Thee lust ik dan weer niet. Welke thee drink jij?

   december 1, 2017 at 9:21 pm
 • Reply Debbythechocoholic

  Ik ben een echte koffieliefhebber en zou echt niet zonder kunnen. Vanaf 16u drink ik wel geen koffie meer, en ik drink er ook niet zoveel van.
  Veel succes met je “koffievrij leven” meid ☺️

  december 1, 2017 at 1:03 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ik ga mijn best doen. 😉

   december 1, 2017 at 9:21 pm
 • Reply Tine

  Ik ben gelukkig nooit gestart met het drinken van koffie, de smaak ligt me echt niet maar mijn vriend is er ook onlangs mee gestopt en voelt zich ook veel beter!

  december 1, 2017 at 1:13 pm
  • Reply Sanne

   Goed voor je vriend. 😉 Ja je merkt echt enorme verschil, beter slapen en vele alerter.

   december 1, 2017 at 9:23 pm
 • Reply Patricia

  Herkenbaar. Ondanks dat ik vaak maar 1 kop per dag drink merk ik het meteen aan mijn nachten, want die zijn onrustig en kort. Ik drink dus sinds kort ook geen koffie meer 🙂

  december 1, 2017 at 2:24 pm
  • Reply Sanne

   Oef ik ben niet de enige, ja je merkt echt verschil. 😉

   december 1, 2017 at 9:21 pm
 • Reply querine

  herkenbaar maar als je goede decafe hebt proef je het verschil niet, misschien is dat een oplossing als je de koffie echt gaat missen.
  wel komen er steeds vaker stukken online dat koffie heel goed voor je is dus ik wil het niet helemaal schrappen

  december 1, 2017 at 4:32 pm
  • Reply Sanne

   Oh nee deca lust ik niet. Bah.

   december 1, 2017 at 9:20 pm
 • Reply Claudia

  Ik ben meer een thee drinker maar af en toe een latte machiato vind ik echt heerlijk. Bij mij is het probleem dat ik binnen 10 minuten op het toilet zit. Ik reageer niet zo goed op koffie met melk…..hahahahah

  december 1, 2017 at 4:50 pm
  • Reply Sanne

   Oei heb je dan intolerantie?

   december 1, 2017 at 9:20 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Ja, ik drink ’s ochtends altijd 3 kopjes koffie. Maar niet zulke hele grote. En ik heb er ook geen last van of zo.

  december 1, 2017 at 5:17 pm
  • Reply Sanne

   Dan heb je geluk Nicole, ik krijg dan te veel energie.

   december 1, 2017 at 9:19 pm
 • Reply Malou

  Ik lust geen koffie, dus ik drink het sowieso niet. Maar goed dat je ermee gestopt bent!

  december 1, 2017 at 5:54 pm
  • Reply Sanne

   Ja ik vind het ook. 🙂

   december 1, 2017 at 9:14 pm
 • Reply Natalie

  Ik heb wel graag een kopje ’s morgens, maar ’s avond en namiddag kies ik altijd voor thee. Ik heb ook een vrij gevoelige maag die soms niet even goed tegen koffie kan!

  december 1, 2017 at 6:13 pm
  • Reply Sanne

   Natalie, ik heb dat soms ook aan de hand dat ik ziek word van koffie.

   december 1, 2017 at 9:14 pm
 • Reply Merel

  Ik drink nog steeds koffie maar vanaf s middags niets meer

  december 1, 2017 at 9:44 pm
 • Reply Séverine

  Ik drink al jaren geen koffie meer, hoewel ik “ne koffie met melk” heerlijk vind/vond: mijn maag kan er niet tegen. Voor iets speciaals in een koffiebar maakte ik een uitzondering, maar na een tijdje gaat ook die goesting weg…

  december 1, 2017 at 10:45 pm
 • Reply Ellen

  Ik lust geen koffie! Daarbij is het met mijn adhd ook niet heel handig!

  december 1, 2017 at 11:39 pm
 • Reply Sheila

  Het lijkt me heel verstandig om te minderen of te stoppen met koffie. Als ik altijd hoor wat het eigenlijk doet met je lichaam. Ik lust geen koffie. Daarom heb ik ook nog nooit koffie gedronken, behalve dan die paar slokjes om het ooit eens te proeven. De geur alleen al staat me niet aan. Laat staan de smaak. Ik ben een echte theeleut. En dan ook nog rooibos. Dus het is ook nog prima gezond.

  december 2, 2017 at 5:41 pm
 • Reply Saskia

  Ik lust dus geen koffie, dus heb er geen ervaring mee. Wel fijn te lezen dat je je fijner voelt.

  december 2, 2017 at 8:24 pm
 • Reply Tamara

  Ik drink niet veel koffie maar af en toe een cappuccino zou ik niet kunnen missen

  december 2, 2017 at 9:01 pm
 • Reply Judith

  Grappig, ik krijg wel energie van koffie, maar mijn hoofd wordt een stuk rustiger. Vaak dus een kop koffie als ik niet slapen..

  december 3, 2017 at 9:37 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat