Alleen Wonen

Waarom is het zo moeilijk om een huisje te huren

huisje te huren

Ik vind het echt moeilijk om iets te huren. Zo probeerde ik mijn lijstje even los te laten. Maar eigenlijk hielp dat totaal niet. Ik vind het echt moeilijk om een huisje te huren als alleenstaande vrouw. En al helemaal als je een huisdier hebt. Ik zie Diezel eigenlijk niet wonen op een appartement. Zo een grote hond hoort daar ook niet thuis. Ik kijk regelmatig op websites om te zien of er leuke huisjes op staan. Regelmatig vind ik een huisje mooi, contacteer het immo kantoor en weer hoor ik niks. Waarom is het zo moeilijk om een huisje te huren? Maar dan vooral als alleenstaande.

Waarom is het zo moeilijk om een huisje te huren?

Het is mij ook al opgevallen dat immo kantoren steeds anders werken. Zo heb je er die eerst wat informatie willen over je zelf of loonbrieven. Soms geeft het mij een gevoel dat ik precies zo een huisje niet kan betalen als alleenstaande. Ik kan het dus wel betalen maar gewoon nog geen geluk gehad.  Daarnaast valt  het mij ook op dat je dan nog altijd geen huisje hebt gezien. Hoeveel huisjes heb ik bezocht sinds ik bij mijn mama woon? Maar één huisje, ja echt waar. Ik zou het – al leuk vinden om eens een huisje te mogen bezichtigen. Zodat je weet dat je ergens toch kans maakt…

Alle info mailen is leuk, je denkt dan oh ze gaan iets laten weten.

Natuurlijk hoor je niks meer van die immo kantoren. Ik vind het soms echt frustrerend om daarin positief te blijven. Ik vroeg mij onlangs af, waarom hoor ik niks? Dan bel je eens naar het immo en wimpelen ze je af met een smoesje. Ik ben die smoesjes zo beu, ze kunnen beter vertellen waarom je niet geschikt bent. Is het loon te laag? Euh het is al 3x de huurprijs wat willen ze nog meer? Of moet je 2000€ netto hebben per maand? Zo een bedrag heb ik per maand natuurlijk niet! Maar het blijft wel raar…

Misschien is het wel omdat ik alleenstaand ben?

Ja om deze reden denk ik heel vaak. Tja en soms denk ik ook aan discriminatie omdat ik een vrouw ben. Of misschien om mijn Franse achternaam? Ach het is niet omdat ik alleen ben dat ik de huur niet kan betalen! Als je met 2 bent kan je ook uit elkaar gaan of de ene persoon wordt ziek. Waardoor het moeilijker word om de huur te kunnen betalen.

In mijn ogen zou ik natuurlijk de ideale huurder zijn. Tja ik heb geen schulden, heb vast werk en geen leningen. Ik snap echt niet wat ze nog meer willen?

Ik zit met zoveel vragen waarop ik eigenlijk nooit antwoord zal krijgen. Tja we zullen maar positief blijven. Ik hoop echt een huisje te vinden. Het liefst zo snel mogelijk. Want als dertiger thuis wonen is echt niet leuk. Al die regels je wordt er soms gek van… Vond jij een huisje huren ook zo moeilijk? Ben je alleenstaand of huur je met 2? Hadden ze van jouw of van jullie ook zoveel informatie nodig?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

9 Reacties

 • Reply Sarah

  Ik vind dit echt heel erg om te lezen. Ik begrijp ook totaal niet waarom ze jou geen kansen geven want in mijn ogen lijk je ook gewoon een ideale kandidaat. Mijn vriend en ik zijn op zoek naar een koophuis, maar ook dat verloopt totaal niet makkelijk. We zijn al 1,5 jaar(!) op zoek en hebben nog steeds niets gevonden. Mijn lijstje heb ik al lang de deur uitgegooid uit pure frustratie. Ik zie mezelf bijvoorbeeld ook absoluut niet in een appartement wonen, maar daar kijken we tegenwoordig toch ook maar naar. Heel deprimerend. Hoe dan ook… ik hoop dat 2018 voor ons beiden wat meer geluk kan brengen op de huizenmarkt! Ik duim echt voor jou!!!

  december 20, 2017 at 12:50 pm
 • Reply Xarifa

  Als ik zo’n kantoor zou bellen en ze komen met smoesjes aan zetten zou ik doorvragen en vragen of ze hun antwoord willen verklaren. Zo heb je ze heel snel vaak wel stil. Ze zullen ze je op een gegeven ogenblik wel irritant gaan vinden en geven ze je misschien wel dar huisje!

  januari 1, 2018 at 12:05 pm
 • Reply Vera

  Het lijkt me erg lastig. Zeker als je graag een eigen huisje wilt, veel succes nog en hopelijk een nieuw jaar een nieuw huisje!

  januari 1, 2018 at 8:09 pm
 • Reply Daisy

  Verschikkelijk die lange tijd dat je moet wachten of die hoge eisen.

  Wij huren dan via de woningbouw.. Stonden ongeveer 2 jaar ingeschreven maar toen werd door een fout van hun 4 huizen in een keer door ons neus gedrukt. Toen hebben we wel in notime een nieuwe woning aangeboden gekregen maar dat was meer geluk.. Succes met zoeken en hopen dat je gauw een eigen plekje hebt!

  januari 1, 2018 at 8:10 pm
 • Reply Dhini

  Dat is jammer dat zo moeilijk is om een huisje te huren. Het komt goed. Hopelijk vind je de juistje huis om te vinden

  januari 1, 2018 at 8:47 pm
 • Reply Fleur

  Vervelend dat het zo lastig is, tenslotte wil iedereen graag een huisje voor zichzelf

  januari 2, 2018 at 12:30 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Wat vervelend zeg dat ze niet eens het fatsoen hebben om antwoord te geven. Dat is ook niet prettig. Is het anders een optie om een oproepje te zetten op Facebook of zo? Of dat je dus andere bronnen aanboort?

  januari 2, 2018 at 9:23 am
 • Reply julia

  probeer eens via investeerders. ik zit net in een huis gekocht door een particulier als investering. Anders mocht ik 3 jaar wachten.
  Ik single mom van 2

  januari 2, 2018 at 8:12 pm
 • Reply Ellen

  Heel veel succes met de zoektocht! Ik kan mij voorstellen dat het niet leuk is zo’n zoektocht.

  januari 3, 2018 at 7:18 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat