Sanne Wandelt

Wandelen in Diest mijn geboortedorp

Diest

Vorige week dinsdag had ik in de ochtend lekker vrij. Ik stond die dag rond 07.30u op, heel vroeg omdat ik eigenlijk wou gaan wandelen. Toen ik naar buiten keek was het nog donker en mistig. Ik ben die dag pas rond 09.00u vertrokken naar de wandeling. Zo parkeerde ik mijn auto aan de halve maan en wandelde ik naar de verschillende wandelborden. Zo koos ik die dag voor een wandeling van maar 5 km in Webbekoms broek te Diest.

Ik wou die dag wel meer dan 5km wandelen maar om 13.00u moest ik al terug gaan werken.

Ik wou na de wandeling ook nog een beetje tijd doorbrengen met Diezel. Ja Diezeltje staat altijd op nummer 1. Maar goed ik dwaal even af van de wandeling Webbekoms broek Vroeger ging ik wel eens wandelen in Diest. We deden dan vooral korte wandeling met het school maar nooit een volledige wandelroute. Daardoor was ik enorm nieuwsgierig naar het Webbekoms broek.

Waar: Webbekoms broek, Diest.
Afstand: De oranje route heeft een afstand van 5km.
Duur: Ik deed er ongeveer een 2u over.
Route
De oranje wandel route is niet altijd aan beide kanten bewegwijzerd!
Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de loslopende dieren en de prachtige natuur. Meer informatie over deze wandeling vind je trouwens hier.
Parking: Parkeren kan je aan de Halve Maan of Het Natuurcentrum.
Cijfer: Ik geef deze wandeling een 5/5.

Webbekoms broek, te Diest en een mistige wandeling.

Die dag was er ontzettend veel mist en dan kan je echt de mooiste foto’s maken. Ik zag ook een oranje zon die prachtig was. Eerst wandelde ik vooral langs de vijvers van de Halve Maan. Op een gegeven moment wandel je terug naar de uitgang van de Halve Maan maar dan moet je terug omhoog wandelen. Ja die klim was wel een beetje onverwachts. Om daarna te wandelen op holle paden en dan zag ik links van mij een grote vijver. Het hele stukje wandel je een stukje langs deze vijver. Zodat je daarna weer naar beneden kan wandelen.

Ik wandelde ook langs de achterkant van de Halve maan.

Op een gegeven moment moet je langs een doodlopende straat wandelen. Toen zag ik een enorm groot hek en daar achter de speeltuin van de Halve maan. Ja dat was ook wel eens leuk om dit te zien van uit een andere hoek. Daarna wandel je op een gewone smalle weg. Langs mij zag ik toen bomen, een mooi uitzicht en de oranje zon in de verte.Diest wandelen

Daarna kom je eindelijk pas aan in het Webbekoms broek.

Zo zag ik daar opnieuw een groot plannetje met extra informatie over de wandeling en de omgeving. Ik leer graag iets bij tijdens een wandeling. Daarna wandelde ik verder langs grote weien. Links van mij zag ik een koe en haar kalf in een grote wei staan. Het kalfje was super schattig om te zien. Rechts van mij zag ik een prachtig uitzicht. Eigenlijk wandel je de hele weg langs mooie uitzichten, weien en bomen.

Tot slot wandel je terug naar het natuurcentrum en kom je uit aan een grote hondenweide.

Daar kan je je hondje even laten uitrennen. Super leuk dat ze zoiets ook in Diest hebben. Ik wandelde nog een stukje verder door en zo kwam ik uit bij de achterkant van het natuurcentrum. Zo wandelde ik tevreden, moe en voldaan terug naar mijn autootje. Die ik natuurlijk weer te ver had geparkeerd. Want toen zag ik ook een parking aan het natuurcentrum zelf.

Ik heb natuurlijk ook foto’s gemaakt van de omgeving, de natuur en de wandeling. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf van de wandeling in het Webbekoms broek te Diest?

De wandeling had verrassend genoeg heel veel afwisseling tijdens het wandelen. Zo zag ik mooie uitzichten, dieren en leuke bomen. Ik wandelde ook over asfalt, holle wegen en andere wandelpaden. Kortom je had eigenlijk genoeg afwisseling voor elke wandeling. Plus soms zag ik van die bordjes met extra info over de geschiedenis van Diest. Zo leer je ook nog wat geschiedenis bij tijdens het wandelen. Dat laatste vind ik altijd zo leuk als je echt iets bij leert tijdens het wandelen. Ik vond de wandeling zelf eigenlijk ook niet zo zwaar. Daarom geef ik deze wandeling een score van 5/5. Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

17 Reacties

 • Reply Natalie

  Zo mooi daar, ik wist niet dat Diest zoveel te bieden had 😉 Moet ik snel eens langs voor een herfst kiekje 😉

  oktober 29, 2017 at 9:09 pm
  • Reply Sanne

   Zeker doen, het is daar echt mooi om foto’s te maken.

   oktober 30, 2017 at 9:28 pm
 • Reply Ana Rita

  Hé, dit was op de dag met die bijzondere rode zon! Mooie foto’s heb je gemaakt zeg!
  Ik hou zelf ook enorm van wandelen met mijn hondje, kan mij goed voorstellen dat jij deze mooie plek daarvoor gekozen hebt 🙂

  oktober 29, 2017 at 9:34 pm
  • Reply Sanne

   Ja toen was er echt een rode zon, en die wou niet op de foto. Wat voor hondje heb je?

   oktober 30, 2017 at 9:29 pm
 • Reply Amelie

  Mooie foto’s! Ik kom zeker ook eens naar Diest om dit prachtig domein te bezoeken!

  oktober 29, 2017 at 11:10 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ja het is daar echt de moeite om te wandelen en meerdere routes. 😉

   oktober 30, 2017 at 9:29 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Dat ziet er schitterend mooi uit. Wat een leuke wandeling. Ik krijg door jouw posts altijd zin om zelf ook te gaan wandelen!

  oktober 30, 2017 at 6:46 am
 • Reply Maargy

  Heerlijk zo’n herfst wandeling en geweldig mooie foto’s heb je gemaakt.

  oktober 30, 2017 at 2:33 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, 🙂

   oktober 30, 2017 at 9:29 pm
 • Reply mieke | mieksmind

  wat een mooie foto’s heb je gemaakt tijdens je wandeling

  oktober 30, 2017 at 3:17 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ik doe mijn best. 😉

   oktober 30, 2017 at 9:30 pm
 • Reply Manon

  Wauw wat een mooi gebied daar zeg. Ik kende het plaatsje niet

  oktober 30, 2017 at 4:00 pm
  • Reply Sanne

   Het is daar echt de moeite om eens te wandelen.

   oktober 30, 2017 at 9:30 pm
 • Reply Peggy

  Wauw wat een mooie foto’s!! Lijkt mij een leuke en rustige route!

  oktober 30, 2017 at 7:31 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, het was daar super rustig. Echt genieten. 😉

   oktober 30, 2017 at 9:31 pm
 • Reply esther perfors

  Wat een heerlijke foto’s! Prachtig weer ook steeds om te wandelen!

  oktober 30, 2017 at 7:32 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, ja zulk weer vind ik aangenaam.

   oktober 30, 2017 at 9:31 pm

  Ik vind het leuk als je een reactie achter laat