Sanne Wandelt

Wandeling Vallei van de drie beken in Deurne (Diest)

Vallei van de drie beken

Een paar weken geleden ging ik op een vrijdag namiddag even wandelen. Zo koos ik voor een korte wandeling in Deurne (Diest). Vorig jaar deed ik daar de rode wandeling van de drie beken in Deurne (Diest). Deze keer koos ik voor de blauwe wandelroute. Een stevige wandeling van 45 minuten langs holle wegen, asfalt, een mooi uitzicht en vooral modder. Wat vond ik zelf nu van deze wandeling en de omgeving?

De blauwe wandelroute van de Vallei van de drie beken.

De Vallei van de 3 beken ligt in Deurne (Diest), Molenstede en de Paalse Plas. Een leuk weetje over deze wandeling zijn de drie beken die noemen de grote beek, de middelbeek en de kleine beek. In Deurne (Diest) ligt trouwens ook nog een andere wandelroute. Die wandeling heb ik nog niet bewandeld maar staat wel al op mijn verlanglijstje. Een lijstje dat trouwens ontzettend groot is geworden, dankzij alle tips die ik krijg van volgers of in een fb groep.

Waar: Vallei van de 3 beken, Sweygersstraat, Deurne (Diest)
Afstand: 3,5 km wandelen in een natuurgebied.
Duur: Ik deed er ongeveer 45 minuten over. Wat echt wel snel is.
Route
De blauwe wandelroute
Extra info: Honden moeten altijd aan de leiband! Je mag ze nooit loslaten omwille van de loslopende dieren en de prachtige natuur.
Parking: Parkeren kan je aan de kerk of aan de dansschool die daar ligt.
Cijfer: Ik geef deze wandeling een 3/5.

Ik begon de wandeling aan de Kerk van Deurne, een gewone kerk.

Het was voor mij wel even moeilijk. Mijn grootvader zijn begrafenis was daar vorig jaar. Ik bleef er even stil staan en keek naar boven. Zo deed ik de blauwe wandelroute in omgekeerde richting. Zo liep ik eerst langs de kerk en niet via het voetbalveld. Toen liep ik vooral verder op asfalt, zag ik een mooi uitzicht. Dat uitzicht kom je trouwens ook tegen bij de rode wandelroute.

Daarna wandelde ik verder via asfalt, holle wegen en gewoon langs bomen. Zo kwam ik heel veel weien tegen, prachtige bomen, mooie uitzichten in de verte. Alleen het einde vond ik niet zo leuk. Blijkbaar waren ze toen een activiteit aan het opbouwen. Dus het einde vond ik eigenlijk niet zo speciaal. Plus het laatste stukje was door de regen, nogal modderig en zakte ik bijna weg. Resultaat modderige schoenen maar dat vond ik niet zo erg. Ik vond het vooral jammer dat ik nu geen leuke foto’s kon maken aan het voetbalveld.

Sanne Wandelt

De rode wandeling van de Vallei van de drie beken is echt wel een aanrader. De blauwe route is dan weer geschikter om te bewandelen met het gezin, familie of vrienden. Beide wandelroutes zijn niet geschikt voor rolstoelgebruikers of kinderwagens.

Ik heb een paar foto’s gemaakt van de omgeving. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf van de wandeling en de omgeving van de Vallei van de drie beken?Vallei van de drie beken

Er waren tijdens de wandeling mooie stukjes zoals de prachtige uitzichten, de natuur en de omgeving was ook heel mooi. Maar zo miste ik toch een paar leuke stukken van de rode wandelroute zoals bijvoorbeeld de houtte brugjes. In 45 minuten kan je deze wandelroute bewandelen en toch genieten van de natuur. Maar toch geef ik deze wandelroute een 3/5 en dit komt vooral door de mooie uitzichten en de rustige omgeving. Volgende keer kies ik toch liever een iets langere wandelroute dan een korte route. Wat zou jij verkiezen? Ben jij er al eens gaan wandelen? Wat vond je zelf van de omgeving van de Vallei van de drie beken?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

8 Reacties

 • Reply Nicole Orriëns

  Ik houd van wandelingen met een duidelijke afmeting. Dit vind ik echt een mooie afstand.

  februari 7, 2018 at 8:27 am
 • Reply Marion

  Ik hou van dit soort wandelingen. Maar ik vind het wel leuk als ik een horecagelegenheid tegenkom tijdens het wandelen waar ik een kopje koffie kan drinken.

  februari 7, 2018 at 8:37 am
 • Reply Deborah

  Dat lijkt mij een heerlijk wandel gebied. Voor mij een beetje uit de richting. Dat dan weer wel.
  Mooie foto’s ook. Ik denk dat het daar prachtig is wanneer alles weer groen is en in bloei staat.

  februari 7, 2018 at 10:47 am
 • Reply Tamara

  Ik hou van wandelen zeker met een doel. Dit ziet eruit als een prachtig gebied

  februari 7, 2018 at 1:13 pm
 • Reply Karlien

  Ziet er mij een mooie omgeving uit! Leuk voor een frisse wandeling

  februari 7, 2018 at 9:39 pm
 • Reply Els

  Ik snap je helemaal, 3,5 km vind ik ook net te kort :-).

  februari 8, 2018 at 8:02 am
 • Reply esther

  Ik ken deze omgeving niet maar het ziet er prachtig uit. Na mijn retraite in een klooster afgelopen weekend, besef ik mij weer hoe graag ik dicht bij de natuur ben!

  februari 8, 2018 at 9:05 am
 • Reply Jessica

  Wat een mooie foto’s heb je gemaakt. Ik ben de laatste tijd ook veel buiten in de bossen te vinden, lekker met mijn fotocamera. Heerlijk genieten vind ik dat.

  februari 8, 2018 at 9:43 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat