Persoonlijke Verhalen

Wat is je gedrag als je verliefd bent?

verliefd

Maandagavond was ik even aan het zappen en toen belande ik bij de zender Vitaya. Daar speelden ze sturm der liebe. Vroeger volgde ik wel eens deze serie, vooral toen ik eigenlijk nog thuis zat. Nu ik wat meer werk volg ik deze serie natuurlijk al lang niet meer… Ik keek een stukje naar deze serie en toen viel mijn oog op de volgende scene. Tine (is een personage uit deze tv-show) en een andere man keken elkaar voortdurend aan. Er waren geen woorden nodig, alleen maar gebaren en naar elkaar staren. Ik vond het zo romantisch om te zien. Toen vroeg ik mij eigenlijk iets af. Ben je zo als je 100% verliefd bent? Hoe gedraag ik mij dan weer als ik verliefd ben? Of is dit gewoon een te romantische scene van op tv?

Wat is je gedrag als je verliefd bent? Nog beter hoe gedraag ik mij eigenlijk?

Ik vond die scene van sturm zo mooi en romantisch. En toch ging ik mij al een paar vragen stellen. Ben ik ooit al zo verliefd geweest? Of gedraagt iedereen zich een beetje anders. Eerlijk gezegd ben ik een tijdje geleden ook zo terug verliefd geworden op die knappe date. Toen onze blikken elkaar kruisten zeiden we helemaal niks tegen elkaar. Eigenlijk durfde we nog niet eens om iets te gaan zeggen tegen elkaar. Na mijn ex ben ik echt ontzettend bang geworden om terug verliefd te worden! Los daar van ben ik niet altijd zo verliefd geweest. Bij sommige exen had ik helemaal niet de zelfde gevoelens zoals die verliefde scene op tv…

Daardoor denk ik vooral dat we allemaal wel eens verliefd worden op iemand maar dan wel op een andere manier.

Bij die ene man of vrouw reageer je misschien het zelfde als bij die scene van sturm. Maar je kan ook gewoon verliefd worden zonder zo te kijken naar elkaar en gewoon geen woorden gebruiken. Bij die ene persoon babbel je misschien meer omdat die persoon je geruststelt. Of als die persoon zelf op je afstapt dat je dan gewoon meer durft. Vroeger durfde ik al eens op iemand afstappen, er mee afspreken en gewoon babbelen. Nu dat ik onlangs zoveel heb meegemaakt durf ik al die dingen niet meer… Ik denk dat je bagage van het verleden ook een grote rol speelt in “hoe je je gedraagt als je verliefd bent”.  Hoe gedraag jij je als je verliefd bent op iemand?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

9 Reacties

 • Reply Natalie

  Ik ben eigenlijk amper verliefd, zo’n coup de foudre heb ik nog maar 1 keer gehad 😀

  november 1, 2017 at 8:56 pm
 • Reply Ilona

  Ik heb soms de stille momenten met de blikken die je omschrijft en soms praten we uren aan een stuk en dat allemaal met dezelfde persoon
  Ik denk dat verliefdheid heel moeilijk te omschrijven valt, maar dat je het gewoon moet voelen 😉

  Ilona

  november 1, 2017 at 9:14 pm
 • Reply Bianca Schrijft

  Het is ongelooflijk moeilijk en ver graven. Wij zijn al 20 jaar samen, in het begin voelt het als het einde van de wereld als de wegen na een weekend weer scheiden. Alles wat hij doet en zegt is leuk en je kunt uren toekijken. Nu heb ik vooral fases, we kunnen lezen, schrijven, lachen en lezen met elkaar. Maar ook elkaar ergens op iets kunnen wijzen zonder explosieve ruzie is in mijn ogen liefde. Verder heb ik van die dagen dat ik me niet voorstellen dat deze man al 20 jaar van “mij” is en dat hij niemand anders wenst. 💕

  november 2, 2017 at 7:07 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ben inmiddels zo lang getrouwd dat ik het niet goed meer weet. Maar van die blikken vind ik ook heel romantisch en mooi!

  november 2, 2017 at 7:46 am
 • Reply Mariëlle | Me-licious

  Haha ik ben nu al een tijdje samen met mijn man. Dus grappig als je er dan aan denkt hoe je verliefd bent geworden. Ik moet zeggen dat de verliefdheid er nu wel vanaf is maar het is meer houden van. Natuurlijk heb je wel van diezelfde momenten dat je elkaar aankijkt begint te lachen of blozen. En diezelfde momenten hadden we ook toen we elkaar net kenden. Ik denk dat verliefdheid het gevoel is niet zonder de ander te kunnen, maar ook elkaar accepteren zonder verleden of fouten. Op het moment dat je van elkaar gaat houden gaan die dingen je ineens opvallen. Neemt niet weg dat je die gewoon for granted moet nemen 😉 Als je van elkaar houd dan met alles erop en eraan!

  november 2, 2017 at 8:22 am
 • Reply Cindy

  Je vergeet alles rond je heen, mijn schoolboeken waren leeg op het moment dat ik verliefd werd op mijn man. Je doet elkaar vaak na op dates :p

  november 2, 2017 at 9:07 am
 • Reply Marjolein

  Heerlijk om aan terug te denken. Ik ben al lang samen met mijn man, maar af en toe krijg ik weer die heerlijke kriebels verliefdheid is een heerlijk gevoel

  november 2, 2017 at 12:09 pm
 • Reply Susan

  Verliefdheid betekent bij mij voornamelijk de HELE tijd praten en woordenkotsen en dan hem heel dom aankijken van SORRY ik praat weer teveel en dat je dan zo’n heel fladderig onderbuikgevoeletje krijgt. Dat heb ik nog steeds bij m’n man! Best apart wel. Alhoewel, zijn nog geen jaar getrouwd maar kennen mekaar al heel lang. En altijd verliefd op hem geweest. Bizar!

  november 2, 2017 at 1:24 pm
 • Reply Stephanie

  Dat gevoel van verliefdheid is zo fijn. En die chemistry die je voelt, ahh! Wel probeer ik mijn verstand er altijd een beetje bij te houden haha.

  november 2, 2017 at 2:52 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat