Persoonlijke Verhalen

De week van het pesten, dit is mijn verhaal

pesten

De week van het pesten is al een paar dagen gestart. Tijdens deze week roepen heel veel scholen, organisaties en mensen een halt toe aan het pesten. Nog steeds word er in 2018 gepest. Vroeger had je meer het face to face pesten, tegenwoordig gebeurt het ook al eens online. Pesten heb je in heel veel vormen van verbaal tot fysiek en nu dus ook online. Ik vind persoonlijk dat we gewoon moeten stoppen met pesten. Pesten is gewoon laf en totaal niet leuk. Het is echt niet in hoor om iemand te pesten. Dus laten we daar gewoon voor goed mee stoppen. Meestal word je gewoon gepest uit jaloezie of door andere dingen. Of misschien omdat je er anders uitziet dan de andere kinderen of volwassenen. Ja ook volwassene worden gepest. Daar moeten we ook even bij stil staan. Vandaag vertel ik je mijn verhaal over hoe ik gepest werd als tiener.

De week van het pesten is gestart, hier is mijn verhaal.

In 2016 vertelde ik al eens mijn verhaal op mijn vorige blog. Zo stond ik zelfs in de flair met mijn verhaal. Vandaag vertel ik terug opnieuw mijn verhaal. Om zo andere mensen te kunnen helpen. Ik ben nu een vele sterkere vrouw dan vroeger. Zo ben ik enorm hard veranderd qua karakter. Het pesten heeft mij gewoon sterker gemaakt. Misschien kan ik ergens ook jouw helpen. Deze keer geen tips omdat ik liever hier iets persoonlijks over schrijf. Dit is namelijk mijn verhaal.

Als tiener was ik anders dan andere kinderen. Zo was ik meer terug houdend, een stille persoon, vriendelijk maar durfde niet veel. Als ik nu mijn karakter vergelijk met toen, ben ik echt open gebloeid. Nu als volwassene ben ik sociaal, vrolijk en staat mijn mond geen seconde stil. Tja ik hou nu eenmaal van babbelen.

Vanaf het eerste middelbaar werd ik eigenlijk gepest.

Zo werd ik vaak uitgesloten of kozen ze mij als laatste bij l.o. Dat laatste vond ik nog niet zo erg. Maar dat eerste wel. Zo maakte ik niet snel vrienden in de klas. Als ik een jongen leuk vond durfde ik het zelfs nog niet te zeggen. Mijn ouders gingen scheiden toen ik 15,5 jaar was. Een moeilijke leeftijd voor een jong meisje. Als puber maak je zelf al die veranderingen mee. Je krijgt bijvoorbeeld te maken met kalverliefde, een leuke jongen die je leert kennen, je krijgt borsten of schaamhaar. Met die veranderingen heb je het al moeilijk. Maar als je ouders scheiden is het nog zwaarder.

Ondertussen werd ik nog eens gepest en was het thuis ook enorm zwaar. Meestal waren het verbale slechte woorden die ik kreeg van de pesters. Die ik eigenlijk liever vergeet. Maar meestal ging het om mijn lichaam omdat ik toen extreem mager was. Zo woog ik toen maar rond de 40kg. Tja als je te mager bent krijg je al snel jaloezie. Eigenlijk hoef je daarop echt niet jaloers te zijn. Iedereen is prachtig of je nu dik of dun bent. Dat is mijn persoonlijke mening. Maar als tiener besef je dat nog niet. Toen snapte ik ook niet waarom ze mij pestte. Maar goed ik ga even terug naar mijn verhaal.

Mijn ouders waren dus aan het scheiden.

Ondertussen had mijn moeder ook nog eens een depressie. Het is nooit fijn om te breken met iemand en dan nog eens te scheiden. Zo zorgde mijn moeder ook nog eens voor haar 2 kinderen. Ik vertelde wel dat ik gepest werd maar mijn moeder kon er niks aan veranderen. Zo wou ik zelfs niet meer naar school. Ik had er in het vijfde middelbaar het meeste last van. Omdat ik bijna geen vrienden had en al dat gepest was ik zo beu. Ik ging toen echt niet graag meer naar school. Zo was ik heel vaak ziek met buikpijn, oorontsteking of keelpijn. De meeste kinderen zijn niet zo vaak ziek. Maar ik had om de paar maanden wel iets. Het kwam ook wel een beetje door de stress denk ik van al dat gepest.

Zo liep ik soms rond op school in de zelfde kleren. Ik kon zelfs niet volgen met de laatste mode. Mijn moeder had namelijk niet zoveel geld om uit te geven aan kleding voor ons. Daardoor was ik ergens ook anders dan de rest van de klas. Misschien was dat ook een reden om mij te pesten?

In het 6e middelbaar veranderde ik van school. Dat was toen een hele goede school. Ik had meer vrienden en een goede klas. Natuurlijk kan je niet met iedereen bevriend zijn. Maar het is al veel als je elkaar gewoon kan verdragen. Dat jaar had ik echt een goed jaar en was ik weinig ziek. Mijn punten op school waren toen ook vele beter.

Maar toen veranderde ik terug naar de andere school.

Een slechte beslissing besef ik nu pas. Maar wat doe je als je moeder weinig geld heeft? Ze had namelijk de zorg voor 2 tieners en die kosten namelijk veel geld. Plus ze had ook nog eens een lening lopen voor ons huis en de auto. Daardoor maak je soms beslissingen die echt niet goed voor je zijn. Zoals veranderen van school en terug gepest worden. Plus de afstand van die andere school was ook veel te ver. De andere school was dan weer iets dichterbij. Dat jaar werd ik terug gepest en dat laatste jaar was ook een hell. Ik voelde mij echt alleen, had geen vrienden en geen sociaal leven. Hoe ik dat laatste jaar ben doorgekomen, weet ik zelf eigenlijk niet. Zo behaalde ik zelfs mijn diploma. Daar ben ik nu nog steeds verbaasd over. Want eigenlijk interesseerde mij dat niet meer op dat moment.

Maar van mijn moeder moest ik mijn diploma behalen. Ik ben dankbaar dat ik toch mijn diploma heb gehaald en vooral dankzij mijn moeder. Zij wou namelijk dat wij een diploma hadden. Zodat we toen gemakkelijker werk konden vinden…

Maar ondanks het pesten ben ik toch goed terecht gekomen.

Zo zou ik kunnen schrijven over de woorden die de pesters gebruikten (maar dat doe ik liever niet). Ik heb namelijk een grote hekel aan gescheld. De pesters verwijt ik al lang niks meer omdat we nu allemaal volwassen zijn. Als persoon groei je ook en ik ben daar uitgegroeid. Zo ben ik enorm veranderd. Ik ben niet meer die tiener van toen maar de jonge vrouw die ik nu wel ben. Ik heb een geweldig leven, goede vrienden en ben echt gelukkig. Dit was mijn verhaal en hopelijk kan ik andere mensen hier mee helpen. Ook al ben je gepest of word je gepest je word uiteindelijk er door sterker. Je gaat ook veranderen en gaat terug openbloeien geloof mij maar. Misschien kunnen we elkaar allemaal helpen door het pesten te stoppen.

Ben jij gepest geweest? Hoe ging jij hier mee om? Wat vind je zelf van pesten?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

12 Reacties

 • Reply Nele van MamaExpert

  Inderdaad had ik dit artikel al d gelezen op je vorige blog. Heftig. Ik zet vier punten voor je.

  februari 4, 2018 at 12:36 pm
 • Reply Lindsey Beljaars

  Heftig!! Zoiets vormt je wel..

  februari 4, 2018 at 12:52 pm
 • Reply Armande.net

  Goed van je dat je er zo goed overheen gekomen bent en er bovendien zo open over kunt schrijven. Ik ben heel blij dat in mijn tijd er nog geen internet bestond…

  februari 4, 2018 at 2:56 pm
 • Reply Evelyne

  Ik werd gepest en dat heeft een trauma bij mij achtergelaten. Ik durf amper voor mezelf op te komen en laat me alsjeblieft niet voor een grote groep staan uitleggen. Dit en nog wat andere dingen zorgen er voor dat ik niet voluit durf te leven.. Bang om te falen, bang om kritiek te krijgen omdat ik die toen ook zomaar kreeg zonder er naar gevraagd te hebben. Ik werd niet alleen buitengesloten, ik werd ook letterlijk en figuurlijk uit de groep gezet..

  februari 4, 2018 at 3:01 pm
 • Reply Mieke | mieksmind

  heftig om zo te lezen en knap dat je er zo open over kan vertellen en het zo verwoorden

  februari 4, 2018 at 4:22 pm
 • Reply Debbythechocoholic

  Ik ben heeel zwaar gepest geweest sinds de kleuterklas tot het einde van mijn middelbaar. Zo erg dat ik vaak al wenend thuiskwam, maar mijn ouders keken ook niet echt naar mij om dus dat maakte het extra k*t.
  Vanaf mijn 4e middelbaar begon ik eindelijk mijn mond open te trekken en kwam er een lelijke kant van me naar boven. In het 5e veranderde ik van school en moest ik mezelf bewijzen tov de pesters. Zo ben ik zelf een pester geweest, iets waar ik achteraf spijt van had.
  Gelukkig zie ik al die mensen niet meer en ben ik mijn eigen weg ingeslagen. Je komt er sowieso sterker uit en dat maakt van jou een volhardend persoon, een echte strijder!

  februari 4, 2018 at 4:44 pm
 • Reply Geke

  Wat knap dat jij er sterker uit gekomen bent!
  Van mezelf kan ik dat helaas niet zeggen. Ik had al weinig zelfvertrouwen en door het pesten bleef daar helemaal niets van over. In nieuwe (grote) groepen komen vermijd ik nog steeds zoveel mogelijk. Ik blijf het ook moeilijk hebben om mezelf goed genoeg te vinden en te vinden dat ik dingen ‘waard ben’. Daar probeer ik nu wel wat aan te werken, maar het blijft met vallen en opstaan.

  februari 4, 2018 at 5:17 pm
 • Reply Daniëlla

  Wat goed dat je dit deelt! Ik ben ook gepest, op de middelbare school. In het eerste jaar was dat. Ik heb toen dat jaar overgedaan (doordat ik gepest werd ging ik bijna nooit dus moest veel inhalen) en kwam toen in een nieuwe klas waar ik wel vrienden maakte.

  februari 4, 2018 at 6:19 pm
 • Reply Manon

  Ik vind het knap dat je er sterker bent uitgekomen. Ik ken sommige mensen die er nog steeds last van hebben en er gewoon heel onzeker door zijn geworden

  februari 4, 2018 at 7:44 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Nee, gelukkig niet. Van alles wat ik er over lees kleurt dat je hele leven. Wat naar dat jij het hebt moeten meemaken.

  februari 5, 2018 at 6:56 am
 • Reply Renata

  Ik ben ook gepest op school vroeger omdat ik een brilletje droeg, maar het heeft mij alleen maar sterker gemaakt 🙂

  februari 5, 2018 at 10:52 am
 • Reply Myrthe

  Wow veel respect! Heel sterk van je om er door te komen, ik wens het niemand toe… Goed dat je er sterker bent uitgekomen! Ik hoop dat dit voor andere slachtoffers ook zo is, al vrees ik dat dit niet bij iedereen het geval is 🙁

  februari 6, 2018 at 3:01 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat