Hardlopen

Weekly Hardlopen: #1 mijn conditie opbouwen

hardlopen

Afgelopen weken kondigde ik op mijn blog al aan dat ik in februari terug wou gaan hardlopen. Vorige week begon ik al een beetje te trainen, nog niet echt te lopen maar wel veel te wandelen. Zo begon ik op maandag met een strikt schema, ja mijn eigen schema. Die ik ooit wel eens zal plaatsen op mijn blog, als het mij lukt om nog meer km’s te lopen. In deze vaste rubriek zal ik foto’s plaatsen van de dagen dat ik ben gaan hardlopen. Ik zal ook wat meer vertellen over mijn ups en downs tijdens het hardlopen. Maar ik zal je ook vertellen hoe het afgelopen week is geweest toen ik eerst mijn conditie opbouwde met wandelen.

Weekly: Hardlopen #1, het opbouwen van het hardlopen.Hardlopen weekly

Mijn conditie is echt helemaal weg en daar word ik echt ontzettend triestig van. Zo ging ik vorig jaar vele minder hardlopen door heel veel omstandigheden. In december vorig jaar ben ik dan ook nog eens geopereerd geweest. Daardoor ging ik in december en januari van dit jaar ook niet meer wandelen en hardlopen. Maar dit jaar besloot ik dankzij mijn levensstijl te veranderen. Zo wil ik meer gaan hardlopen, wandelen en genieten van het leven. De verandering voelt voor mij zelf ook heel goed.

Afgelopen week was het dan eindelijk zo ver. Wat heb ik afgeteld naar februari… Maar het aftellen was ik beu en zo besloot ik al snel om mijn conditie eerst op te bouwen door te wandelen.

Op Dinsdag ging ik 15 minuutjes wandelen en vooral niet traag.weekly

Diezel mocht natuurlijk mee en die genoot er echt van. Hoe meer ik wandel, hoe gelukkiger Diezel is maar ook het baasje. Wandelen maakt ons echt gelukkig. Plus die dinsdag was het echt zalig weer. Het zonnetje scheen en ja ik was gelukkig.

Woensdag  ging ik al snel 30 minuutjes wandelen.

Dertig minuutjes is echt niet veel, eigenlijk veel te weinig. Maar het was vooral snel wandelen om mijn conditie op te bouwen. Niet zo traag als bij gewone wandelingen maar echt stevige wandelen. Tja Diezel houdt er nu eenmaal van.

Vrijdag was gewoon eigenlijk een herhaling van te woensdag.

Die dag was Diezel trouwens weer super blij. Hij vindt het namelijk leuk om zo te wandelen en eigenlijk ik ook wel.

Zondag was het eerst lichtjes aan het sneeuwen.

In de namiddag besloot ik al snel om 45 minuutjes te wandelen met Diezel. Ja eindelijk langer wandelen, daar keek ik enorm naar uit. Gelukkig voor ons sneeuwde het zondag namiddag al niet meer. Die 45 minuten stevig en snel wandelen waren zalig. Echt een aanrader als je echt wilt beginnen met hardlopen. Daar heb ik helaas geen foto’s kunnen van maken. Tja Diezel wou niet blijven staan, hij is soms een beetje eigenwijs (dat heeft hij natuurlijk van mij).

Afgelopen week ben ik dan nog wel niet begonnen met hardlopen.

Maar ik wil eerst mijn conditie opbouwen om daarna goed te kunnen starten, zonder te veel pijn. Zo wou ik de week die nu bijna voorbij is, starten op donderdag met te hardlopen. Maar ik ga wachten tot vrijdag ochtend omdat ik dan lekker thuis ben. Op maandag ging ik trouwens ook weer wandelen met Diezel. De hele dag scheen toen de  zon en ik kreeg zin om terug te gaan wandelen. Zo gingen ik en Diezel een heel uurtje wandelen en daar hebben we van genoten. De rest van de week vertel ik je volgende week. Wil je op de hoogte blijven van mijn wandel en hardloop avonturen? Dan kan je mij hier volgen op fb. Ik heb namelijk een aparte pagina aangemaakt voor mijn wandelingen en het hardlopen. Ga jij ook hardlopen? Zo ja, aan hoeveel km zit je al?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

11 Reacties

 • Reply Geke

  Balen is dat hé, hoe snel je conditie weer achteruit gaat en hoeveel moeite het kost om op te bouwen… Jammer dat het niet omgekeerd gaat.
  Dat zijn mooie wandelingen die je gemaakt heb.
  Zelf ben ik ook weer begonnen. Eigenlijk was ik eind vorig jaar gestart maar half januari heb ik drie wijsheidstanden moeten laten weghalen en daarna moest ik toch even bekomen. Had gehoopt een week niet te lopen maar uiteindelijk zijn het er twee geworden. Had nog teveel last.
  Ik volg het schema van start to run, met Evy op mijn mp3 speler. Ideaal vind ik dat om voorzichtig op te bouwen. En lukt een week nog niet vlot, doe ik ze nog een keer. Ga nu morgen beginnen aan week 3. Die had ik net voor de operatie al een keer gedaan maar wilde erna niet direct me overdoen, dus naar de lessen van een week eerder teruggegaan.
  Kilometers hou ik niet bij; vast niet heel erg veel. Maar we bewegen en zijn buiten dus dat zijn sowieso al voordelen.
  En als mijn conditie en het weer wat beter zijn kijk ik er naar uit om weer te gaan inlineskaten, want dat blijft mijn favoriete sport 🙂

  februari 10, 2018 at 1:52 pm
 • Reply Tamara

  Het opbouwen is met elke sport best wel belangrijk en vooral rust in de opbouw is belangrijk

  februari 10, 2018 at 8:04 pm
 • Reply Eva

  Wat goed dat je niet gelijk weer bent gaan hardlopen, maar eerst flink bent gaan wandelen. Opbouwen van je conditie is zo belangrijk!

  februari 10, 2018 at 8:10 pm
 • Reply Nesrin

  Conditie komt te voet en gaat te paard. Ik heb maandenlang meer dan 100 kilometer per maand gelopen en nu loop ik al maanden niet meer en mijn conditie is weg.

  februari 10, 2018 at 10:12 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Goed gedaan! En wie zegt dat 30 minuten te weinig is joh?! Dat is hartstikke goed. En dat je conditie minder goed is, is jammer, maar wat maakt het feitelijk uit. Het gaat er om dat je buiten bent en beweegt.

  Wat hardlopen betreft gaat het toch meer om de reis dan om het doel!

  Ik vind dat je heel goed bezig bent!

  februari 11, 2018 at 11:30 am
 • Reply A Fashion Taste

  Vroeger liep ik regelmatig maar de laatste tijd is het minder. Het weer, rare werkuren…. Ik moet dringend opnieuw beginnen!

  februari 11, 2018 at 8:49 pm
 • Reply Hippiemeisje

  Vroeger zat ik zelfs in een club om te lopen enzo…
  Conditie kan zo snel achteruit gaan, ik merk het elke dag. Ik heb maanden stilgelegen na een auto-ongeluk en mijn conditie is nu echt nihil… traag opbouwen, zeggen ze dan….

  Maar he, over naar jou: goed bezig!!!!

  februari 11, 2018 at 9:26 pm
 • Reply Bianca

  Hier ben ik momenteel ook mee bezig. Ik wil graag hard lopen, maar als ik dat nu doe kom ik niet heel ver. Daarom sport ik 3x in de week om af te vallen en conditie op te bouwen x

  februari 11, 2018 at 9:36 pm
 • Reply Laura Martens

  Leuk om te lezen hoe jij er zo mee bezig bent. Ik ga af en toe wandelen met mijn vriend. Dan wandelen we wel stevig door, maar als ik alleen ga, dan ga ik vaak wel hardlopen. Dan wissel ik graag het hardlopen en wandelen in stukjes af, om ook mijn conditie op te bouwen.

  februari 12, 2018 at 12:28 pm
 • Reply MC Kleuver

  Ik probeer elke ochtend te wandelen. Vanochtend had ik er echt geen zin in. Nu ik zo naar buiten kijk, is er de kans dat ik zo meteen nog even ga!

  februari 12, 2018 at 12:53 pm
 • Reply Debbythechocoholic

  Ik vind het goed dat je je conditie wilt opbouwen, zo kan je jezelf elke keer opnieuw uitdagen. Ikzelf doe niet aan hardlopen.

  februari 15, 2018 at 11:51 am
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat