Donderdag Tag Dag

De zen tag waar je helemaal zen van wordt

De zen tag

Op donderdag besloot ik regelmatig een tag te plaatsen op mijn blog. Ik hou er gewoon van om tags in te vullen. Zo leer jij mij nog beter kennen als blogger op deze blog. Ik vond een super leuke tag op de website van trendbubbels. Daar vind je namelijk 50 verschillende blogs tags! Deze keer koos ik voor de zen tag. Ik ben zelf namelijk iemand die graag zen is. Mijn comfort zone is dan eigenlijk ook wel een beetje zen…

De zen tag, de vragen en mijn antwoorden.

Als mensen te hard roepen of dikwijls het zelfde te herhalen durf ik al eens mij te zetten in mijn zen zone. Op dat moment hoor ik al niet meer want de andere persoon op dat moment zegt. Als ik heel eerlijk ben kan ik het gewoon niet laten. De zen zone beschermt mij ook wel een beetje tegen ruzies, roepen of slechte woorden. Daardoor probeer ik vooral niet om de verkeerde woorden te zeggen. De zen zone geeft mij ook heel veel energie en vooral als ik moe ben… Zo beoefende ik vroeger meditatie en daardoor heb ik geleerd om die zen zone te gebruiken in bepaalde situaties. Maar goed hier onder vind je de vragen en mijn antwoorden.

Wat is je favoriete zen moment van de dag?

Mijn favoriete zen moment van de dag, daar moest ik toch even over nadenken. Als ik even alleen kan zijn, een filmpje kijken, een goed boek kan lezen of als ik kan schrijven. Dat zijn vooral mijn favoriete zen momentjes. Eigenlijk is het vooral gewoon me-time. Ja daar kan ik echt van genieten.

Wanneer ben jij het meest rustig?

Ik ben vooral rustig als ik alleen ben. Als ik kan ontspannen, geen rot klusjes of thuis het huishouden doen. Ik heb dat soms echt nodig om even te ontspannen zodat ik kan ontstresse.

Hoe wordt je rustig?

Ik word vooral rustig als ik even kan rusten, ontspannen en liefst dan een momentje met me-time. Tja ik word enorm nerveus van mensen die lopen te stressen of zenuwachtig doen. Dan denk ik vooral word toch even rustig… Zelf ben ik van nature eigenlijk een rustige persoon. Tenzij andere mensen veel te stressig zijn, dan neem ik die emoties veel te snel over. Maar gelukkig word ik dan wel even rustig.

Yoga of meditatie?

Dit is echt wel een gemakkelijk keuze. Zelf heb ik nog nooit echt gedaan aan yoga. Dus zou ik eerder kiezen voor meditatie. Vroeger deed ik dit op mijn kamer en vooral in de donker met een paar kaarsen aan. Dat is echt zalig en word je super rustig van. Alleen wil ik ooit wel eens proberen om yoga ergens te volgen. Dat lijkt mij ook geweldig om te doen en vooral om mijn rust te vinden.

Wat is je favoriete locatie om lekker ‘zen‘ te worden?

Mijn favoriete locatie kan eigenlijk overal zijn. Zo word ik zen in mijn kamer maar dat kan ook in de zetel zijn. Maar dat kan ook in een rustige kamer zijn of gewoon ergens anders. Waar ik een me-time momentje kan hebben dan word ik enorm rustgevend.

Zweverig of down to earth?

Go eigenlijk week ik het niet, ik denk beide. Op sommige vlakken ben ik down to earth en op andere vlakken vooral zweverig. Maar dat is zo een beetje als yin en yang. Het vult elkaar goed aan vind ik zelf eigenlijk.

Een ‘zen’ gevoel geeft me….

Een zen gevoel geeft mij aan de ene kant genoeg energie maar aan de andere kant ook rust. Waardoor ik soms even uitgeput ben, ja heel raar… Maar er energie van krijgen is natuurlijk leuker want dan kan ik alles aan.

Wat is jouw super ‘zen’ tip!

Mijn super zen tip? Euh even nadenken. Ik denk dat zen zijn vooral eerst bij je zelf begint. Zoek de rust op in een kamer, even een me-time momentje, doe een beetje meditatie, relax en dan word je van zelf zen.

Van welke muziek wordt jij helemaal rustig?

Ik hou enorm van de Franstalige muziek maar ook van Spaanse muziek. Maar ook weer oude muziek zoals Cher, Prince en eigenlijk hoor ik gewoon te veel graag. Ik word vooral niet rustig van rock muziek of metall, daar word ik namelijk agressief van. Ja en dat is echt waar.

Van welke workout kom je in staat van ‘zen’?

Geen workout eigenlijk tenzij je hardlopen en wandelen meetelt? Daar word ik enorm rustig van. Zo kan ik uren genieten in de natuur en stevig door stappen natuurlijk. Van hardlopen word ik helemaal zen, super rustig en krijg ik heel veel energie van. Van welke workout word jij zen van?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

8 Reacties

 • Reply Hellen

  Bij mij verschilt het enorm, mijn ‘zen-momenten’ zijn thuis of bij de sauna / massagesalon. Dan kom ik tot rust of thuis met een heerlijke masker, oogjes dicht en even relaxen, maar het verschilt enorm 🙂

  juli 27, 2017 at 12:30 pm
 • Reply cassandra

  vind zen zo zweverig klinken haha. Ben zelf heel down-to-earht, laatst probeerde ik de mindfulness app van VGZ, maar lag eerder in een deuk van het lachen dan dat ik er rustig van werd haha!

  juli 27, 2017 at 12:32 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Bij is dat rond een uur of 10 ’s ochtends als ik een kopje koffie drink in alle rust. En ook wel als ik ’s avonds in bed lig.

  juli 27, 2017 at 12:45 pm
 • Reply Jamey

  Tja. Ik word er niet zo zen van whahaha misschien te veel pepers in mijn reet 😂

  juli 27, 2017 at 2:03 pm
 • Reply Chantal

  Wat een leuke tag, ook wel iets voor mij om over na te denken.

  juli 27, 2017 at 2:23 pm
 • Reply Fleur

  Leuke tag! Het is goed om af en toe een zeemomentje op te zoeken

  juli 27, 2017 at 2:32 pm
 • Reply Merel

  Echt zen word ik van een ontspannen dag zoals na een massage bij de thermen of als ik echt lekker uitgeslapen heb en alles gaat vervolgens zoals ik prettig vind.
  Leuke tag

  juli 28, 2017 at 7:28 am
 • Reply Angelique

  Wat een leuke tag, deze heb ik nog niet voorbij zien komen!

  juli 28, 2017 at 9:53 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat