Lactosevrije producten

Zero Zebra chocolade reep, een allergievrije reep.

Ik ben echt dol op chocolade. Mijn vreugde was groot toen ik een chocolade reep van Zero Zebra vond in de natuurwinkel. Ik kocht ze vroeger wel eens toen ik samenwoonde. Maar je vindt ze helaas niet in alle natuurwinkels. Ik bekeek de verpakking van deze Zero Zebra chocolade reep nog eens goed en toen zag ik dat dit een allergene vrije reep is. Het is trouwens ook een fairtrade product. Dat klonk natuurlijk al goed en daarom heb ik deze reep ook gekocht.

Zero Zebra chocolade reep, een allergievrije reep.

De reep kende ik al van vroeger maar toch wou ik graag deze chocolade reep eens van een kritische kant bekijken. Het viel mij op dat de verpakking goed opvalt met de kleuren licht groen, wit, zwart en je ziet er een zebra op. Zo zag ik op de voorkant van de biologische chocolade reep verschillende icoontjes. Waardoor ik ontdekte dat dit een biologische allergene vrije reep is waardoor ze ook glutenvrij en vegan is. Als lactose intolerant kan ik deze reep ook eten omdat de reep gebaseerd is op rijst. De reep word wel gemaakt in een bedrijf waar ze ook melkproducten en noten produceren. 

Op de achterkant van deze chocolade bar reep zag ik de ingrediënten in verschillende talen . Er zit in ruwe rietsuiker, cacaoboter, rijstsiroop 17%, cacaomassa en nog andere ingrediënten. Er zit ongeveer 43% cacao in. Het is trouwens ook een fairtrade product.

Ik ontdekt op internet dat er van Zero Zebra chocolade reep nog andere soorten zijn.

Ik ontdekte op internet ook dat er chocolade repen zijn met aardbeien, gepofte rijst, Amarant en kokosnoot en pepermunt van dit merk. Daarnaast zag ik ook dat er pakketjes zijn van deze chocolade. In die pakketjes zitten kleine figuurtjes chocolade.  Ze hebben er ook verschillende thema’s in zoals: safari, school, kerst, pasen en nog andere thema’s. Tot nu toe heb ik die andere chocolade repen en de pakketjes nog niet gevonden.

Zo ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig naar de pakketjes van de kerstperiode of de chocolade reep met aardbeien. Hopelijk vinden we binnenkort nog meer chocolade repen van dit merk in de winkel. De Zero Zebra chocolade vind je trouwens alleen in de natuurwinkel of bio winkel.

Wat is mijn eerste indruk van deze biologische chocolade reep?

/h2>
Ik vind dat de kleur wel iets donkerder is dan een gewone chocolade reep. Toen ik ze in 2 brak zag ik er eigenlijk geen verschil in met een gewone chocolade reep. Zoals je kan zien op onderstaande foto (helaas stond mijn flits nog aan). Op het eerste zicht zag ik harde chocolade. chocolade

De harde chocolade smelt zalig in mijn mond. De smaak was trouwens ook heel lekker, ik proefde wel de rijst, de cacao en het was eigenlijk niet overheersend. Ik had het eigenlijk andersom verwacht. Maar gelukkig was dat niet het geval. Het was echt een zalige combinatie in mijn mond. Het lijkt een beetje op melkchocolade maar dat is het eigenlijk niet.

Ik verlangde naar meer chocolade waardoor ik de reep helemaal heb opgegeten en er een kopje chocomelk bij gedronken heb.  Dit doe ik trouwens alleen als ik de chocolade reep echt lekker vind. Ik had achteraf trouwens ook geen klachten. Wat voor mij natuurlijk ook een pluspunt is als lactose intolerant. Ik ga deze chocolade reep terug vaker in huis halen. Ken jij deze Zero Zebra Chocolade reep al?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

43 Reacties

 • Reply Natalie

  Ik ben heel gevoelig voor niet-merk chocolade haha! Ik heb toch nog steeds het liefst Cote D’Or!

  november 12, 2017 at 12:54 pm
  • Reply Sanne

   Ik kan die jammer genoeg eten. Deze chocolade vind ik ook wel lekker.

   november 12, 2017 at 3:09 pm
 • Reply Girls-Things

  Oh lekker! En wat een vrolijke verpakking.

  november 12, 2017 at 1:36 pm
  • Reply Sanne

   Dankjewel, de verpakking vond ik ook heel leuk.

   november 12, 2017 at 3:13 pm
 • Reply Babs

  Ik kende het niet. Maar nu krijg ik opeens zin in chocolade 😊

  november 12, 2017 at 2:42 pm
  • Reply Sanne

   Haha, dat kan ik geloven. 😉

   november 12, 2017 at 8:44 pm
 • Reply Susan

  Ben niet zo’n gigantische chocoladefan omdat er altijd sporen van noten in zitten… maar ziet er wel leuk uit!

  november 12, 2017 at 3:05 pm
  • Reply Sanne

   Oei heb je een noten allergie?

   november 12, 2017 at 3:16 pm
 • Reply Ilona

  Ik kende deze reep nog niet. Ondanks dat ik niet echt allergie gevoelig ben wil ik deze toch wel eens proberen 😀

  Ilona

  november 12, 2017 at 3:11 pm
  • Reply Sanne

   Is echt een aanrader 😉

   november 12, 2017 at 3:15 pm
 • Reply Debbythechocoholic

  Je geeft me zin in chocolade! De allergievrije reep ziet er echt lekker uit. Dit merk ken ik nog niet neen.

  november 12, 2017 at 3:14 pm
  • Reply Sanne

   Haha, het moest maar niet zo lekker zijn. 😉

   november 12, 2017 at 3:15 pm
 • Reply irma

  Ik ken deze nog niet, maar wat een leuke verpakking! Ik ga eerst eens op zoek naar chocolade hier, zin in!

  november 12, 2017 at 4:34 pm
  • Reply Sanne

   Laat het je smaken. 😉

   november 12, 2017 at 8:44 pm
 • Reply Miriam

  Ik heb geen allergieen, maar alle chocoladetips zijn van harte welkom! 🙂

  november 12, 2017 at 4:34 pm
  • Reply Sanne

   Die mening deel ik ook. 😉 en zo leren we nog eens iets nieuw kennen.

   november 12, 2017 at 8:45 pm
 • Reply Kayleigh

  Oeh deze kende ik nog niet! Maar ik hou van alle chocolade, dus deze lijkt me ook lekker 🙂

  november 12, 2017 at 5:56 pm
  • Reply Sanne

   Deze is ook echt lekker. 😉

   november 12, 2017 at 8:45 pm
 • Reply Amanda

  Het ziet er lekker uit! Ik zou dit ook wel kopen, alleen omdat ik de verpakking ook al heel erg gezellig vind!

  november 12, 2017 at 6:56 pm
  • Reply Sanne

   Ja de verpakking vond ik ook wel leuk, een beetje speciaal.

   november 12, 2017 at 8:46 pm
 • Reply Jamey

  Wat goed! Ik heb ze nog niet eerder gezien alleen.

  november 12, 2017 at 8:13 pm
  • Reply Sanne

   Je vindt ze vooral in bio winkels en natuurwinkels. Niet overal.

   november 12, 2017 at 8:46 pm
 • Reply Chantal

  Ik ken het merk niet maar ik ben altijd in om iets nieuws te proberen……vooral als het om chocolade gaat! Als ik het tegenkom zal ik het zeker gaan proberen. Klinkt erg lekker!

  november 12, 2017 at 8:59 pm
  • Reply Sanne

   Zeker doen. 😉 Echt te lekker.

   november 15, 2017 at 8:39 pm
 • Reply Manon

  Fijn dat het een allergie vrije reep is, handig voor mensen die er gevoelig voor zijn

  november 12, 2017 at 8:59 pm
 • Reply Naomi Anna

  Ik kende dit nog niet, maar ben heel benieuwd. Als chocoladeliefhebber ga ik dit zeker een keertje proberen!

  november 12, 2017 at 10:37 pm
 • Reply Nesrin

  Fijn dat je geschikte reep hebt gevonden en ervan hebt genoten! Het merk ken ik niet, ik ben benieuwd of ze het hier in Nederland verkopen.

  november 12, 2017 at 11:04 pm
 • Reply Davina

  Ik kende het nog niet, maar wel leuk alternatief voor zij die lactose-intolerant zijn. Voor deze markt is er nl. niet zoveel keuze wat lekkere chocolade betreft!

  november 12, 2017 at 11:29 pm
 • Reply Florentine

  Wat leuk zeg!! Deze klinkt heerlijk ❁ ❁ ❁

  november 13, 2017 at 12:20 am
 • Reply Nicole Orriëns

  Nee, ik kende dit merk niet. Hij lijkt een beetje op een bros reep vind ik. Fijn dat hij zo lekker was!

  november 13, 2017 at 6:49 am
 • Reply Sandy

  Dit merk ken ik nog helemaal niet. Wat fijn dat je hebt kunnen genieten zonder klachten te krijgen!

  november 13, 2017 at 8:49 am
 • Reply Laura Martens

  Oh mijn god, jummie! Lijkt me heerlijk zeg! En ziet er ook super leuk uit.

  november 13, 2017 at 5:45 pm
 • Reply Esra

  Ziet er wel echt lekker uit 🙂

  november 13, 2017 at 10:01 pm
  • Reply Sanne

   Dat was het ook. 😉

   november 15, 2017 at 8:38 pm
 • Reply Danella

  Oeh chocolade! Dit merk ken ik nog niet!

  november 13, 2017 at 10:15 pm
 • Reply gea

  Ik kende dit merk nog niet, maar lijkt mij ontzettend heerlijk 🙂

  november 14, 2017 at 4:46 pm
 • Reply Sofie Katelijne

  Ik eet stiekem eigenlijk alleen chocolade van côte d’or, andere kan me over het algemeen niet echt bekoren 🙂

  november 14, 2017 at 7:35 pm
 • Reply Tiffany

  Aaah ik krijg spontaan zin in een reep chocolade. Dit merk kende ik nog niet, maar ziet er lekker uit. Leuke verpakking ook.

  november 14, 2017 at 10:44 pm
 • Reply Liset

  Klinkt als een fijne oplossing voor je! Ik ben dol op chocola en ben echt een kenner ;). Ben benieuwd wat hier hier van vind.

  november 15, 2017 at 10:45 am
  • Reply Sanne

   Ik ben ook benieuwd. 😉

   november 15, 2017 at 8:40 pm
 • Reply Kim

  Nog nooit van gehoord maar ik zeg geen nee tegen een goede reep chocolade.

  november 15, 2017 at 10:26 pm
 • Reply Jolien

  Nu heb ik zin in chocolade, haha!

  november 15, 2017 at 10:27 pm
 • Reply Joanne

  Deze heb ik nog nooit gezien. Ziet er ook schattig uit 🙂

  november 18, 2017 at 4:06 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat