Donderdag Tag Dag

Zomerse dilemma’s TAG

zomerse dilemma's

Yes ik heb weer een super leuke tag gevonden. Binnenkort heb ik 2 weken vakantie, ja daar kijk ik enorm naar uit. Maar net zoals iedereen ben ik al aan het nadenken over deze vakantie. Want wat wil ik graag doen in mijn vakantie. Aan de ene kant zou ik graag op vakantie gaan maar aan de andere kant zou ik dan gewoon thuis willen blijven. Dit klinkt wel een beetje als een dilemma net zoals deze tag. De tag noemt trouwens “zomerse dilemma’s” en bevat een aantal vragen waardoor je automatisch een echte dilemma krijgt. Deze tag is trouwens bedacht door Renske.

Zomerse dilemma’s tag, de vragen en mijn antwoorden.

Ik vind dit trouwens echt een leuke tag en in het echte leven hebben ik en jij wel eens te maken met dilemma’s. Ik denk dan vooral aan het avond eten. Wat gaan we weer koken? Of de boodschappen doen met een klein budget. Wat brengen we deze maand mee en wat niet. Wil ik deze maand sparen of helemaal niet. Misschien zijn deze dilemma’s wel herkenbaar voor iedereen. Maar deze dilemma’s gaan trouwens over de zomer. Mijn antwoorden kan je hier onder na lezen.

Op blote voeten door het gras of op blote voeten door de branding?

Dit is eigenlijk wel een heel gemakkelijke maar toch ik zou bij beide even passen. Ik hou helemaal niet van blote voeten in het gras. Dan denk ik aan alle beestjes zoals mieren, teken of andere vieze insecten. Maar als ik echt moet kiezen dan ga ik voor blote voeten op het gras. Dat kan soms wel eens fijn zijn om rond te lopen op blote voeten maar dan vooral in huis en niet buiten.

Een vakantie op een tropisch eiland of een zonnige, culturele stedentrip?

Deze vraag vind ik eigenlijk al iets moeilijker. Zo een culturele stedentrip lijk mij geweldig maar zo een tropisch eiland ook. Als ik echt moet kiezen dan ga ik voor de culturele stedentrip. Ik leer heel graag bij over landen en hun cultuur. Zo vind ik historische plaatsen geweldig, het erfgoed met de mooie monumenten en nog vele meer. Ik hou er eigenlijk niet van om gewoon te liggen op het strand met een handdoek. Een halfuurtje is het maximum voor mij en dan begin ik mij te vervelen. Maar als ik een boek bij heb dan kan ik uren liggen op zo een handdoek.

Jouw diner bestaat alleen nog maar uit homemade pasta salade’s of jouw diner bestaat alleen nog maar uit barbecueën?

Barbecueën of pasta salade? Bij warm weer ga ik eerder voor een koude pasta. Zo plaatste ik al eens een lekker receptje op mijn blog. Ik heb namelijk een heel gevoelige maag bij warm weer en warm eten. Dan kan ik er eigenlijk niet zo goed tegen. Barbecueën vind ik alleen fijn met vrienden of familie.

Zwoegen in de sportschool of workouts in de buitenlucht

Bah die sportschool, ik heb er een hekel aan. Dan ga ik liever lopen in de buitenlucht en dan kan ik genieten van de omgeving. Liever sporten in de gezonde buitenlucht dan in de sportschool. De meeste sportscholen zijn eigenlijk veel te ver van mijn thuis. Meestal hou ik dit maar een maandje vol en dan geef ik het al snel op. Hardlopen vind ik eigenlijk vele leuker.

Iedereen denkt dat jij de zon tevoorschijn tovert of niemand wil ooit nog met jou op vakantie?

Haha die is eigenlijk wel een beetje grappig. Ach als ik de zon kan toveren is het toch ook fijn? Ik kies natuurlijk voor het eerste dilemma. Onze Diezel denkt meestal dat ik de zon kan laten schijnen. Ja echt waar, is soms wel een beetje grappig.

Een hele zomer doorbrengen in Scandinavië of een hele zomer backpacken door Azië?

Ik zou dan kiezen voor backpacken in Azië. In Azië heb je prachtige landen met hun prachtige culturen. Ik leer heel graag bij over andere landen. En backpacken is toch ook wel een beetje een droom voor mij. Ooit wil ik al backpackend een road trip maken. Gewoon het vliegtuig opstappen en niet weten waar je uit komt. Of met de auto op reis gaan. Ja dat lijkt mij geweldig.

Nooit meer jouw teennagels lakken of nooit meer slippers dragen?

Ik hou er wel van om mijn teennagels te lakken vooral in de zomer vind ik dit echt leuk. Maar als ik echt moet kiezen dan zou ik liever nooit meer mijn teennagels lakken dan geen slippers te dragen in de zomer.

Je draagt de hele zomer een nét te kort zomers rokje of je mag nooit meer jouw benen ontharen?

Oh nee mijn benen ontharen is echt een must in de zomer anders lijk ik wel een man of zo. Nee rokjes draag ik toch niet echt buiten kleedjes dan. Ja dan zou ik eerder kiezen om mijn benen te ontharen en geen rokje te dragen.

Iedere nacht illegaal kamperen in een weiland of iedere nacht doorbrengen onder de sterrenhemel?

Oh dilemma, dilemma deze is echt wel lastig. Ik vind het eigenlijk allebei wel leuk. Het weiland heb ik trouwens nog nooit gedaan. Wel al een nacht doorgebracht op een dekentje onder de sterrenhemel. Dus echt een moeilijke keuze. Maar de nacht doorbrengen onder de sterrenhemel klinkt wel leuker en romantischer. Want in een weiland kunnen er koeien zitten of schapen. Ik vind koeien en schapen leuk als ik aan de andere kant van de draad zit. Dus nee voor mij geen nacht kamperen in een weiland. Plus als het niet mag ben ik enorm bang dan kan ik er niet van genieten.

Jouw favoriete ijsjessmaak is nergens meer verkrijgbaar of je mag de hele zomer geen zoetigheid meer?

Geen zoetigheid of mijn favoriete ijsjessmaak? Oh moeilijk of toch niet. Dit jaar heb ik nog niet zoveel ijs gegeten. Ik zou dan eerder kiezen voor dat mijn favoriete ijsjessmaak nergens meer te verkrijgen isn dan geen zoetigheid meer in de zomer. Ik ben nog steeds een enorme snoeper.

Iedere zomer hoor je altijd ‘Op een onbewoond eiland’ van Kinderen voor Kinderen in jouw hoofd of bij het horen van muziek begin je onuitstaanbaar te huilen

Huilen op muziek is een nee, nee toch? Dan liever iedere zomer horen op een onbewoond eiland. Ik zie mij zelf nog helemaal niet huilen bij muziek. Als ik muziek hoor begin ik te glimlachen of het moet een triestig liedje zijn dan kan ik misschien huilen. Wat zou jij kiezen? Op een onbewoond eiland van kinderen voor kinderen in je hoofd? Of huilen bij het horen van muziek? Ga jij de zomerse dilemma tag invullen?

Delen is leuk.
Vorig Artikel Volgend Artikel

Misschien vind je dit ook wel leuk?

10 Reacties

 • Reply Yova

  Leuke tag heb je daar geschreven. Nog eventjes dan heb jij vakantie. Wij hebben morgen vakantie. Wij gaan gewoon dagje uit. Dus wij gaan tussenuit. Ik wens jou alvast fijne vakantie.

  juli 13, 2017 at 10:57 am
 • Reply Ana Rita

  Wat een leuke tag, vooral de vragen over reizen! Geniet van je vakantie en dat je veel leuke dingen mag doen 🙂

  juli 13, 2017 at 5:16 pm
 • Reply Nicole Orriëns

  Ik ga voor de blote voeten in het gras, want bij de branding ben ik meteen bang dat ik in een kwal stap. Ik voel het nu al in mijn voeten ; )

  juli 13, 2017 at 5:55 pm
 • Reply Amylia

  allé? Gene blote voeten in het gras? Heerlijk!

  juli 13, 2017 at 10:16 pm
 • Reply Fleur

  Heerlijk zomer dilemma’s! Wel moeilijk kiezen; net te korte rokjes of nooit meer scheren, hahaha

  juli 13, 2017 at 10:27 pm
 • Reply Sherry

  Wat een leuke tag. Ook leuk ingevuld.

  juli 13, 2017 at 10:44 pm
 • Reply Diana

  Als eerste wat een leuke tag – denk dat ik die overneem. Maar nu heb ik wel het nummer van op een onbewoond eiland in mijn hoofd oeps.

  juli 14, 2017 at 7:59 pm
 • Reply Judith

  Wat een grappige tag is dit. Voeten in de branding hier trouwens..

  juli 15, 2017 at 3:03 pm
 • Reply Lotte

  Wat een leuke tag! Ik was trouwens voor de zomer in Scandinavië gegaan, het is erg mooi daar in zomer!

  juli 17, 2017 at 12:03 am
 • Reply Sandra

  Grappige tag. Gek genoeg zijn het voor mij niet echt dilemma’s op die van Scandinavië en backpacken door Azië na. Dat vind ik echt een lastige keuze.

  juli 19, 2017 at 2:17 pm
 • Ik vind het leuk als je een reactie achter laat